Dünya

Paris saldırganları düzeneklerini Brüksel’de hazırlamış

Paris’te 129 kişinin öldüğü terör saldırısı, Brüksel’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schaarbeek ilçesinde planlanmış. Canlı bomba düzeneklerinin, Henri Berge caddesinde bulunan bir apartman dairesinde hazırlandığı ortaya çıktı.

Paris saldırganları düzeneklerini Brüksel’de hazırlamış
08-01-2016 14:57

Federal polisin verdiÄŸi bilgilere göre, teröristler eylemden hemen sonra yine aynı daireye sakladı. Bomba düzeneklerini yapmak için apartmanda aseton peroksit maddesi kullanıldığını ve plastik ÅŸiÅŸelerin de bulunduÄŸunu söyleyen polis yetkilileri bombalar hazırlandıktan hemen sonra teröristlerin Paris yakınlarında Alfortville’de bir otele yerleÅŸtiklerini ifade etti.

Brüksel’deki apartman dairesini kiralayan 9 ÅŸüpheliden birisinin öldüÄŸü, bir diÄŸerinin ise cezaevinde olduÄŸu kaydedildi. Kayıplara karışan terörist Salah Abdeslam’ın parmak izlerinin ortaya çıktığını söyleyen polis yetkilileri, “Paris saldırısından sonra Fransa’dan kaçmayı baÅŸaran Salah Abdeslam'ın burada kaldığı anlaşılıyor.” ÅŸeklinde açıklamalarda bulunuldu.

13 Kasım Paris terör olaylarından hemen sonra teröristlerden Mohamed Amri ve Hamza Attou'nun, Salah Abdeslam’ı Fransa’dan kaçırarak Brüksel’de Kral Boudewijn stadyumunun çevresine bıraktığı biliniyor. Daha sonra oradan Ali Oulkadi tarafından alınan Abdeslam, Türklerin çoÄŸunlukla yaÅŸadığı Schaarbeek'te kiraladıkları apartman dairesine götürdükleri ortaya çıkmıştı. Terörist Salah Abdeslam’ın Suriye’ye kaçmış olma ihtimalinin yüksek olduÄŸu belirtiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER