Gündem

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden biri yakalandı

Hakkari Valiliği, akşam saatlerinde yapılan operasyonda PKK’nın üst düzey yöneticilerinden birinin yakalandığını açıkladı.

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden biri yakalandı
11-12-2015 11:40


Hakkari ValiliÄŸi, polis ekiplerinin dün akÅŸam saatlerinde 2 mahallede düzenledikleri operasyonda, örgüt üyelerini yönlendirmek üzere kent merkezine gelen PKK’nın üst düzey yöneticilerinden biri ile birlikte 5 PKK’lının yakalandığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK’nın kırsal alan kadrosunda silahlı faaliyet gösteren ve il merkezindeki grupları yönlendirmek üzere örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden birisinin görevlendirildiÄŸi belirtildi. Açıklamada, ÅŸöyle devam edildi:

"Terör örgütü tarafından görevlendirilen; 03-04.11.2015 günü ilimiz BaÄŸlar Mahallesinde gerçekleÅŸtirilen eylemlerde güvenlik güçlerimizle girdiÄŸi çatışmada yaralanan, kamu kurum ve kuruluÅŸlarına ait bina ve araçları yakma, güvenlik güçleri ve araçlarına yönelik silahlı, el yapımı patlayıcı, molotof kokteyli, havai fiÅŸekli, taÅŸlı- sopalı ve tuzaklanmış patlayıcı madde kullanarak eylem hazırlığında bulunan Åž.Ö. isimli örgüt mensubunun yakalanmasına yönelik ilimiz Pehlivan Mahallesi’nde operasyon yapılmıştır. Operasyonda güvenlik güçlerimizi gören Åž.Ö. isimli örgüt mensubu bahse konu ikametin penceresinden atlayıp kaçarken ÅŸahsına ait üzerindeki 9 mm çapında ’HK’ marka dolu vaziyette tabancasını da atmıştır. Bilahare yapılan takip üzerine kendisine araç temin eden B.A. ve E.K. isimli ÅŸahıslar ile birlikte araç içerisinde yakalanmıştır. Konu ile ilgili olarak toplam 5(beÅŸ) ÅŸahıs gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda 9mm çapında HK marka dolu vaziyette tabanca ve çeÅŸitli örgütsel doküman ele geçirilmiÅŸtir. Ayrıca Åž.Ö. isimli örgüt mensubunun ’Terör nitelikli kayıp ÅŸahıs’ olarak arandığı tespit edilmiÅŸtir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER