Bursa

Prof. Dr. Özcan: Son Göktürk öldükten sonra, Tanrı da öldü

Uludağ Üniversitesi Din Felsefesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Özcan, Bursa Fikir Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Allah kelimesinin dünyanın hiçbir dilinde karşılığı olmadığını ve hiçbir objenin karşılığının Allah kelimesine eş tutulamayacağını söyledi.

Prof. Dr. Özcan: Son Göktürk öldükten sonra, Tanrı da öldü
15-02-2016 15:23

Prof. Dr. Özcan, "1270 yıl önce son MoÄŸol öldükten sonra, son Göktürk öldükten sonra Tanrı öldü, Çünkü tanrı kelimesini sadece bir Göktürk kullanabilir" dedi.

Kültür A.Åž tarafından Ä°brahim PaÅŸa Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bursa Fikir Kulübü’ne konuk olan UludaÄŸ üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Din Felsefesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Özcan, Din- Felsefe iliÅŸkilerini deÄŸerlendi. KonuÅŸmasının başında felsefenin tanımını yapan ve din felsefesine iliÅŸkin örnekler veren Prof. Dr. Özcan, kültürel yozlaÅŸmaya dikkat çekti.

'ALLAH ÖZEL ADDIR'

Allah kelimesinin dünyanın hiçbir dilinde karşılığı olmadığını ve hiçbir objenin karşılığının Allah kelimesine eÅŸ tutulamayacağını ve bu yüzden baÅŸka bir dile çevrilmesinin imkânsız olduÄŸunu vurgulayan Prof. Dr. Özcan ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu yüzden Tanrı öldü, tanrı gerçekten öldü. 1270 yıl önce son MoÄŸol öldükten sonra, son Göktürk öldükten sonra Tanrı öldü, Çünkü tanrı kelimesini sadece bir Göktürk kullanabilir. Tanrı, Göktürklerde 99 parçası olan ve en büyük parçası gökte olan ruhtur. O dönemler de Tanrı’nın tek fonksiyonu mezhepleri idare etmektir. Peki, Tanrı kelimesi bu tanımlamayla Kur’an-ı Kerim’deki Allah’a tek düÅŸen bir özelliÄŸi var mı? Allah bir özel addır ve Allah’a yeten hiçbir kelime hiçbir söz kullanılamaz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER