Yaşam

Pursaklar’ın endemik vadisi neşe dolu eğitim dolu

€?endemik vadi', her geçen hafta öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılaşmaya devam ediyor.

Pursaklar’ın endemik vadisi neşe dolu eğitim dolu
20-05-2024 13:55

Ankara’nın Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Ankara’nın kültürel değerlerine ev sahipliği yapan ‘Endemik Vadi’, her geçen hafta öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılaşmaya devam ediyor.


Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete kazandırıldığı günden bu yana Ankara’ya özgü endemik bitki ve endemik hayvanları başta olmak üzere çeşitli hayvan türlerinin bulunduğu Endemik Vadi’ye, ülke genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin ilgisi hız kesmiyor. Yıldırım Beyazıt Anaokulu, Minik Güller Anaokulu, Şehit Mehmet Ali Yapraklı İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Yenimahalle Sınav Anadolu Lisesi, Mavi Düşler Anaokulu, Muazzez Servet Amaratoğlu Ortaokulu (Çankırı), Güneşevler Anaokulu’ndan gelen öğrenciler, hafta sonunda Ankara’ya özgü endemik bitkiler, Ankara keçisi, Ankara kedisi, Ankara güvercini ve Ankara tavşanının bulunduğu alanları gezdi. Öğrenciler, Endemik Vadi içerisinde bulunan, dekoratif figürlerle dikkatleri üzerine çeken Orman Köyünde tohum dikim atölyesi etkinlikleri başta olmak üzere çeşitli aktivitelerde bulundular. "Orman Köy’de düzenlediğimiz oryantiring yarışmasıyla enerjilerini topluyorlar"


Endemik Vadi’nin, Ankara’nın dört bir yanından ve il dışından öğrencileri misafir etmeye devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Endemik Vadimizi ziyaret eden öğrencilerimiz, Ankara’nın kültürel mirasına sahip çıktığımız ve vadimizde bulunan Ankara’nın 4 beyazı diye adlandırdığımız; Ankara Kedisi, Ankara Tavşanı, Ankara Takla Güvercini, Ankara Keçisini yakından tanıma fırsatını yakalıyor. Öğrenciler hem geziyor, hem öğreniyor, hem de yaptığımız atölyeler ve Orman Köy’de düzenlediğimiz oryantiring yarışmasıyla enerjilerini topluyorlar. Ankara’mıza özgü olan endemik bitki çeşitliliğimiz hakkında bilgi alırken, endemik ve aromatik bitkileri inceleme fırsatına da sahip oluyor. Doğallığı ile huzur veren Endemik Vadimizi görmeye tüm hemşehrilerimizi bekliyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER