Dünya

Rakka'ya girdiler

Suriye’de IŞİD’in ana üssü Rakka kentine ABD desteği altında SDG güçlerinin kuzeyden saldırı başlatmasının ardından Esad rejimi güçleri de güneybatıdan hareketlenerek bu şehrin adını alan vilayetin sınırlarını 2014’ten bu yana dün ilk kez geçti. Rusya’nın desteklediği rejim güçleri, ilk etapta Tabka kasabasını ele geçirmeyi hedefliyor.

Rakka'ya girdiler
05-06-2016 14:52

 SURİYE’de IŞİD’in ana üssü olan Rakka kentine Esad rejimine bağlı güçler de saldırı başlattı. Rejim birlikleri bu kentin aynı adını taşıyan vilayet sınırlarını 2014 yılından bu yana ilk kez dün geçti. Kente PKK ile bağlantısından ötürüTürkiye’nin terör örgütü kabul ettiği PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin en büyük bileşeni olduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) 24 Mayıs’ta kuzeyden operasyon başlatmıştı. ABD özel kuvvetleri de 26 Mayıs’ta Rakka’nın kuzeyinde üzerlerinde YPG üniforma ve armalarıyla görüntülenmişti. Rakka kenti artık Şam yönetimine bağlı güçlerin de hedefi. Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, “Rusya’nın hava desteği ve Rus ordusunun eğittiği milisler Ağustos 2014’ten bu yana ilk kez Rakka vilayetine girdi” dedi.

EN AZ 35 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Asria-Tabka yolunda, Hama’nın kuzeyinden ilerleyen Suriye ordusuyla militanlar arasında çatışmaların yaşandığını belirtti. Suriye ordusunun Tabka barajına ve Rakka’yı Halep’e bağlayan ana yola ulaşmaya çalıştığıhaber veriliyor. Gözlemevi’ne göre cephede en az 26 IŞİD üyesi ve 9 rejim askeri ve milisi öldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER