Spor

Real Madrid'in Neymar planı

Barcelona'nın Brezilyalı süper yıldızı Neymar'ın, menajerliğini yapan babası vasıtasıyla Real Madrid'le transfer görüşmeleri yaptığı öne sürüldü.

Real Madrid'in Neymar planı
29-04-2016 10:49
İsabetli Real Madrid haberleriyle dikkat çeken İspanyol haber portalı El Confidencial bugün yine çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. İddiaya göre ezeli rakibi Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Neymar'ı gözüne kestiren Real Madrid Başkanı Florentino Perez, bu futbolcunun babasıyla transfer görüşmelerinde bulundu. 
İlk görüşme Zürih'teydi
Geçtiğimiz yılın Ballon d'Or adaylarından Neymar, ödül töreni için Ocak ayında takım arkadaşı Lionel Messi ve Barcelona yetkilileriyle birlikte İsviçre'nin Zürih kentine gitmişti. Barcelona kafilesi aileleriyle birlikte kendileri için tahsis edilen özel uçakla bu seyahati gerçekleştirdi. Ancak Neymar'ın babasının ise kafileden ayrı olarak günler öncesinden Zürih'e uçtuğu ve burada Real Madrid Başkanı Florentino Perez'le görüştüğü ortaya çıktı. 
En az Neymar kazanıyor
Yaşı ilerleyen Cristiano Ronaldo'dan sonra Nike'ın yeni yüzü olacağı ifade edilen Neymar, 'pazarlanma' potansiyeli en yüksek oyuncuların başında geliyor. Ancak Football Leaks'ın sızdırdığı kontrat ayrıntılarına göre senelik yalnızca 8.5 milyon euro kazanıyor. Bu da takım arkadaşları Messi ve Suarez'in kazandığının neredeyse yarısını kazandığını anlamına geliyor. Neymar'ın bu durumdan rahatsız olduğu ve maaşına zam istediği ancak maddi imkanlarını yeni stadyum için kullanmaya hazırlanan Barcelona'nın bu talebe sıcak bakmadığı belirtiliyor. 
Perez potansiyelin farkında
Pazarlama işini dünyada en iyi yapan kulüp olan Real Madrid'de başkan Florentino Perez ise Neymar için ne öderse ödesin karşılığını fazlasıyla alacağını düşünüyor. Sportif başarının yanı sıra reklam gelirleriyle de Neymar'ın kendisini eninde sonunda amorti edeceğini düşünen Perez, bu sayede Barcelona'ya psikolojik anlamda da darbe vurmanın hesaplarını yapıyor. Real Madrid daha evvel Luis Figo'yu ezeli rakibinin elinden alarak kimin daha büyük olduğunu göstermişti. Perez'in Neymar'a yıllık 20 milyon euro'yu kolayca verebileceği söyleniyor. Elbette işin Barcelona tarafı çok daha tuzlu. Real Madrid, 'ikinci Figo' vakası için 194 milyon euro'luk fesih bedelini gözden çıkarmak zorunda.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER