Gündem

Rektör Danışmanı Prof. Zafer Yenal görevi bıraktı

Rektör Danışmanı Prof. Zafer Yenal görevi bıraktı
06-01-2021 20:50

BoÄŸaziçi Üniversitesi’nde istifa kararı! Rektör Danışmanı Prof. Zafer Yenal görevi bıraktı
Daha önce AKP’den milletvekili adayı olduÄŸu ortaya çıkan Melih Bulu'nun BoÄŸaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının yankıları sürürken üniversiteden bir istifa haberi geldi. Rektör Danışmanı olan Prof. Dr. Zafer Yenal görevinden ayrıldığını duyurdu.

BoÄŸaziçi Üniversitesi'nde sosyoloji bölümünde öÄŸretim üyesi olan aynı zamanda rektör danışmanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Zafer Yenal, istifa haberini LinkedIn hesabından duyurdu. Yenal açıklamasında ÅŸu ifadeleri kullandı;

*Gülay BarbarosoÄŸlu'yla baÅŸlayıp Mehmed Özkan'la devam eden, 2016 yılından bu yana BoÄŸaziçi Üniversitesi’nde sürdürmekte olduÄŸum Rektör Danışmanlığı görevimden 2 Ocak 2021’de istifa ettim.

*Bu süre içerisinde Açık Dersler ve Kitaplar Arasında baÅŸta olmak üzere BU+ Etkinlikler Serisi, Büyülü Gün, BoÄŸaziçi Lectures, BOUN 101 Lise Yaz ve Kış Okulları gibi projelerle Üniversitemizin kültürel ve bilimsel zenginliÄŸinin tüm çoÄŸulluÄŸu içerisinde yaÅŸamasına katkıda bulunmak ve bu birikimin kamuyla paylaşılması yönünde yeni platformlar oluÅŸturmak için çalıştım.

*Ayrıca Üniversitemiz ve mezunlarımız arasındaki iliÅŸkinin daha da yakınlaÅŸması, zenginleÅŸmesi ve kurumsallaÅŸması yönünde gayret gösterdim. Bu süre zarfında yüzlerce mezunumuzun çalışmalarımıza verdikleri destek çok ama çok deÄŸerliydi. Kendilerine canı gönülden teÅŸekkür ederim.

*Rektörlük Kurulu üyeleri, Kültür Sanat Komisyonu, Tanıtım Ofisi, Kariyer Merkezi, Mezunlar Ofisi ve Kurumsal Ä°letiÅŸim Ofisi çalışanları baÅŸta olmak üzere tüm mesai arkadaÅŸlarıma bütün bu süreci gururla ve heyecanla yaÅŸamama vesile olan muazzam katkıları için minnettarım.

*Bir daha kapıları kelepçelenmiÅŸ üniversite görmemek için iyilik adına, güzellik adına daha sıkı çalışmaya devam edelim.

TWÄ°TTER’DAN DA AÇIKLAMA YAPTI

Prof. Yenal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da “Dün LinkedIn'de Rektör Danışmanlığı'ndan istifa ettiÄŸimi duyurmuÅŸtum. Kem gözlere inat, hocalığa, okuyup yazmaya, daha da çok çalışmaya devam tabii ki…” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER