Dünya

Rusya'dan ABD'nin Esad planına cevap, "Bizim haberimiz yok!"

ABD'nin “Suriye lideri Beşar Esad’ın Mart 2017'de gitmesini bekliyoruz” şeklindeki raporuna tepki gösteren Rusya, “Bizim böyle bir plandan haberimiz yok” açıklamasını yaptı.

Rusya'dan ABD'nin Esad planına cevap,
08-01-2016 16:15

 

Washington ile Moskova arasında Esad’ın 2016 veya 2017 yılında görevinden ayrılması hususunda hiç görüşme yapılmadığını duyuran Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Putin’in özel Ortadoğu temsilcisi Mihail Bogdanov, şöyle dedi:

“ABD belki kendisi benzer planlar yapıyor olabilir. Suriye krizinin enine boyuna ele alındığı Viyana’daki temas gurubu görüşmelerinde Esad’ın akıbeti görüşülmedi. Rusya, böyle bir planlamanın altına imzasını da atmış değil. Biz Suriye krizinde başından beri söylediğimiz gibi Suriye’nin kimin tarafından yönetileceğini yine Suriye halkının belirlemesi gerektiği görüşünü savunmaya devam ediyoruz."

Associated Press haber ajansı, önceki gün Suriye kriziyle ilgilenen ABD'li yetkililer için hazırlanan bir belgeyi yayımlamıştı.

Söz konusu belgedeki zaman çizelgesine göre, Mart 2017'de Esad'ın devlet başkanlığı görevini bırakması ve "yakın çevresinin" de ayrılması öngörülüyordu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER