Gündem

'Sağır ve dilsiz' dilenci zabıtayı görünce bülbül kesildi

İstanbul Sultangazi'de boynuna 'sağır ve dilsiz' yazılı not asıp dilencilik yapan kişi, zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Hiçbir engellerinin olmadığı anlaşılan dilenci zabıta ekipleri karşısında adeta bülbül kesildi.

'Sağır ve dilsiz' dilenci zabıtayı görünce bülbül kesildi
19-04-2022 13:37

Sultangazi Belediyesi Zabıta MüdürlüÄŸü sivil zabıta ekipleri, dün akÅŸam saatlerinde Merkez Camii ve çevresinde üzerinde 'sağır ve dilsiz' yazısı olan bir kiÅŸinin para dilendiÄŸini fark etti. Zabıta ekiplerince yakalanan Ramazan A., Sultangazi Belediyesi Zabıta MüdürlüÄŸü'ne götürüldü. Dilencinin 'sağır ve dilsiz' yazısına raÄŸmen konuÅŸmaya baÅŸlaması zabıta ekiplerini ÅŸaşırttı. Zabıtanın sorularını da cevaplayan Ramazan A., Adana'daki Ä°stanbul'a dilenmek için geldiÄŸini söyledi.

Zabıtanın engelinin bulunmamasına raÄŸmen neden dilencilik yaptığına yönelik soruya Ramazan A., "Köyümüzün hepsi dilencilik yapıyor. Bunu meslek haline getirdik" dedi. Kendisine cezai iÅŸlem uygulanacağının hatırlatılması üzerine ise, zabıta memurlarına teÅŸekkür etti.

Üzerindeki 770 lira paraya el konulan ve yasal iÅŸlem yapılan Ramazan A., daha sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan yaklaşık 4 ay önce de üzerinde 'sağır ve dilsiz' yazısıyla dilencilik yapan bir baÅŸka kiÅŸinin zabıta ekiplerince yakalandığı ve konuÅŸtuÄŸu ortaya çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER