Gündem

Saldırgan köpekler yüzünden mahalleli dışarı çıkamıyor

İstanbul Sarıyer’de çok sayıda saldırgan köpek nedeniyle vatandaşlar korkudan evlerinden dışarı çıkamıyor. Sarıyer Belediyesi’ne defalarca şikayette bulunan vatandaşlar, sonuç alamadıklarını iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Saldırgan köpekler yüzünden mahalleli dışarı çıkamıyor
13-09-2017 13:32

Sarıyer’de DarüÅŸÅŸafaka Mahallesi Hukukçular Sitesi’nde yaÅŸayan vatandaÅŸlar, mahalledeki saldırgan köpekler nedeniyle evlerinden dışarı çıkmaya korkuyor. Ä°ddiaya göre, vatandaÅŸlar defalarca Sarıyer Belediyesi’ne baÅŸvurarak saldırgan köpekler için çözüm bulunmasını istedi. Belediye yetkililerinin kısırlaÅŸtırmak dışında kendilerine yardım edemeyeceklerini söylediklerini belirten vatandaÅŸlar, sitenin içindeki çok sayıda saldırgan köpekle mücadele etmeye çalışıyor. Saldırgan köpeklerin birçok kiÅŸiye saldırdığını, insanların sokaÄŸa çıkmaktan korktuÄŸunu belirten vatandaÅŸlar belediye yetkililerin soruna duyarsız kalmaması gerektiÄŸini ifade ediyor. Mahalleli, hayvanları çok sevdiklerini ancak saldırgan hayvanlar yüzünden geceleri uyuyamadıklarını da dile getirdi. Köpeklerin oÄŸluna saldırdığını söyleyen Tolga Güler, belediye yetkililerine köpeklerin bakım ücretlerini karşılamayı bile teklif ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Güler’in oÄŸlu Arda ise köpeklerin ÅŸemsiyesini parçaladığını söyledi. Öte yandan, saldırgan köpeklerin site içinde oluÅŸturdukları oyuklar da dikkat çekti.

“BÄ°Z DEDÄ°K KÄ° BAKIM ÜCRETLERÄ°NÄ° DE KARÅžILAYALIM, YARDIMCI OLAMAYIZ DÄ°YORLAR”

Saldırgan köpekleri belediyeye ÅŸikayet etmelerine raÄŸmen herhangi bir çözüm bulunmadığını ve o köpeklerin oÄŸluna saldırdığını dile getiren site sakini Tolga Güler, “Benim oÄŸluma saldırdılar ki Arda köpek besleyen birisi. Biz bu köpekleri de zamanında besliyorduk, yavrulardı. Özellikle akÅŸamları çok saldırgan davranışlar sergiliyorlar. Burası çocuk parkı burada toplanıyorlar sonra aÅŸağı yukarı her yere saldırmaya baÅŸlıyorlar. Anayasal hakkımız ne diyor bize çevreyi temiz, saÄŸlıklı bir ÅŸekilde saÄŸlamak zorunda belediye. Hayvanların pisliÄŸinden muzdarip herkes ikincisi saldırgan davranışları bizim davranışlarımızı kısıtlıyor. Sarıyer Belediyesi’ne baÅŸvurduk onlar da bir ÅŸey yapamayacaklarını söylediler. Hatta biz dedik ki bakım ücretlerini de karşılayalım. Mamasını verelim, yardımcı olamayız diyorlar. KısırlaÅŸtırıp gelip buraya tekrar bırakırız diyorlar" dedi.

“ÅžEMSÄ°YEYLE UZAKLAÅžTIRMAYA ÇALIÅžIYORDUM SONRA ARABANIN ÜSTÜNE ÇIKTIM”

Kendisine saldıran köpekler nedeniyle çok korktuÄŸunu söyleyen Arda Güler, “KöpeÄŸimi gezdirirken arabalar geçiyordu, arabaların arkasından koÅŸarken onlara havlıyorlar. 6-9 tane köpek sonra beni gördüler. Beni gördüler bana havlamaya çalıştılar, daha çok saldırmaya baÅŸladılar. Etrafımı sardılar, toplandılar benimde elimde ÅŸemsiye vardı. Åžemsiyeyle uzaklaÅŸtırmaya çalışıyordum sonra arabanın üstüne çıktım ama tabi o arada da ÅŸemsiye de parçalandı. Korkuyorum mesela köpeÄŸimi falan gezdirirken evin önünden ayrılmamaya çalışıyorum. Ama köpekler neredeler, gelecekler mi diye her zaman tetikte oluyorum dikkat ediyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“HEPÄ°MÄ°Z SEVÄ°YORUZ HAYVANLARI AMA BÄ°R YANDAN DA KORKUYORUZ”

Mahallelerinde köpekler nedeniyle sokaÄŸa çıkmaya korktuklarını ifade eden AyÅŸe Yurtsever, “Gece daha farklı hepsi bir ordu gibi oluyorlar. Benim kızım iÅŸten gelirken ona da saldırdılar. Bütün arkadaÅŸlarım da ÅŸikayetçi, gece uyku uyuyamıyorlar seslerinden alt katta oturanlar var. Rahatsızız sadece buralarda deÄŸil, bahçede de dolanıyorlar. Pislikleri ayrı, hepimiz seviyoruz hayvanları o ayrı bir ÅŸey. Ama bir yandan da endiÅŸe duyuyoruz, korkuyoruz, saldırıyorlar” ifadelerini kullandı.

“EVÄ°ME KORKA KORKA GÄ°RÄ°YORUM”

Belediyeye yapılan baÅŸvuruların sonuçsuz kaldığını ve saldırgan köpekler nedeniyle maÄŸdur olduklarını söyleyen Sebla Rendan, “Sarıyer Belediyesi’ne baÅŸvurduk çünkü burada çocuklara saldırıyor. Bana hiç saldırmıyorlardı geçen gün arabama saldırdılar. Sarıyer Belediyesi, hiçbir ÅŸey yapamayacaklarını alıp götürüp ancak kısırlaÅŸtıracaklarını sonra tekrar geri getireceklerini söylediler. Ä°ki tane azılı köpeÄŸimiz vardı onları dün aldılar. 2-3 gün sonra tekrar getirecekler. Hiçbir ÅŸey yapamıyoruz mahallece maÄŸduruz bu konuda. Hayvan severiz ama bu böyle olmayacak onlara da yazık, mahalleliye de. Ben akÅŸam geç geldiÄŸimde evime korka korka giriyorum. Bana bir ÅŸey yapmadıklarını biliyorum ama bahçeye giriyorlar. Bahçe oyuk içinde hem de can güvenliÄŸimiz yok. Sarıyer Belediyesi mutlaka ve mutlaka yani öyle konuÅŸmakla olmuyor, icraat yapmaları ve bu köpeklere saÄŸlam bir yer ayarlamaları gerekiyor” diye konuÅŸtu.

(Ahmet Faruk Sarıkoç - Hasibe KaradaÄŸ - Ä°smail CoÅŸkun /Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER