YaÅŸam

Sanattan kazandıklarını, sosyal sorumluluklara harcıyor

Kocaeli’deki bir prodüksiyon şirketi, 10 yıldır sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Ekip, orman yangınları, kadına şiddet, sokak hayvanları, engelli bireyler gibi pek çok farklı konuda duyarlı davranarak tüm gelirlerini bağış yaparak armağan ediyor.

Sanattan kazandıklarını, sosyal sorumluluklara harcıyor
11-12-2021 14:33

Selçuk KatıoÄŸlu’nun öncülüÄŸünde kurulan YeÅŸil Kasaba isimli prodüksiyon ÅŸirketi, yeni ÅŸarkısı Çay Gönder’in klip çekimlerine baÅŸladı. Mor Narpın’ın seslendirdiÄŸi ÅŸarkının gelirleri de daha önceki kliplerde olduÄŸu gibi yine toplumsal duyarlılık kapsamında bağış yapılarak deÄŸerlendirilecek. Klip çekimi Ä°zmit’in çeÅŸitli yerlerinde yapılan bu çalışmanın gelirlerinin otizmli özel çocuklara ve yeni yapılacak 3 yeni Atatürk Evi’ne bağışlanacağı öÄŸrenildi. YeÅŸil Kasaba ekibi daha önce EÄŸreti ÅŸarkısının gelirlerini ÅŸiddet maÄŸduru kadınlara, Yan Ä°stanbul ÅŸarkısının gelirlerini orman yangınlarında maÄŸdur olan yangınzede ve hayvanlara bağışlamak gibi pek çok sosyal sorumluluÄŸa da imzasını atmıştı.

“Bugünün çocuklarına armaÄŸan etmek çok güzel bir ÅŸey”
YeÅŸil Adam rumuzuyla tanınan YeÅŸil Kasaba’nın kurucusu Selçuk KatıoÄŸlu, yıllardır sanatla sosyal sorumluluÄŸu beraber yürüttüklerini ve daha önce pek çok toplumsal duyarlılık gerektiren konuda bağış ve armaÄŸanlarda bulunduklarını vurgulayarak, “10 yıldır Türkiye’de, çeÅŸitli yerlerde sosyal sorumluluk projelerinin peÅŸinden koÅŸuyoruz. Sanatla ruhun, kalbin, yani yaratılışta olması gereken ritmi herkeste attırmaya çalışıyoruz. YeÅŸil kasaba olarak yaptığımız projelerdeki tüm gelirlerimizi otizmli özel çocuklara bağışlıyoruz. On senedir özellikle otizmli özel çocuklarımızla birlikte çalışıyoruz. 60 tane kimsesiz, 0 ila 13 yaÅŸ arasındaki çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyoruz, gelirlerimizi onlara armaÄŸan ediyoruz. Dünün çocukları olarak, sanattan olan geliri bugünün çocuklarına armaÄŸan etmek çok güzel bir ÅŸey. En son 3 ay önce yayınlanan Yan Ä°stanbul adlı bir klibimiz var. Onu yaklaşık 1,5 milyonluk bir izleyici kitlesinin üzerine çıktı. Bu ÅŸarkının kliplerini orman yangınlarında zarar gören yangınzedelere ve yangından zarar gören sokak hayvanlarına bağışladık. EÄŸreti isimli bir ÅŸarkımız vardı. EÄŸreti, eski Farsça ve Arapça kökenlerinden gelen bir kelime. Olmamış, üstünkörü, tamamlanmamış anlamına geliyor. Ama biz hiçbir kadınımızın olmamış, bütünlememiÅŸ anlamına gelmemiÅŸ olduÄŸunu ve özellikle kadınların elini attığı her iÅŸin üstesinden baÅŸarıyla çıktığını, onların ellerinin her konuda olması gerektiÄŸini göstermek istedik. Kadın haklarını savunan, kadına karşı yapılan her türlü ÅŸiddetin, haksızlığın karşısında olmak adına EÄŸreti ÅŸarkısından gelen gelirlerimizi maÄŸdur olmuÅŸ, yalnız olan, ciddi anlamda maddi ya da manevi sıkıntı çeken kadınlarımıza armaÄŸan ettik” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Yeni klibin gelirleri otizmli özel çocuklara ve yeni açılacak 3 Atatürk Evi’ne armaÄŸan edilecek
Yeni çektikleri klibin gelirlerini de otizmli özel çocuklara ve yeni yapılacak 3 yeni Atatürk Evi’ne bağışlayacaklarını söyleyen KatıoÄŸlu, “Rahmetli Barış Manço’nun 7’den 77’ye diye çok güzel bir sözü vardır. Herkesin dinleyebileceÄŸi çok güzel, doÄŸal, muhabbetlerin, birliÄŸin, barışın, küskünlüÄŸün, tüm duyguların ortağı olan çay temalı bir klibimiz geliyor. Bunun da tüm gelirlerini yine otizmli özel çocuklara ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine ait 3 tane sergi evinin yapımına bağışlamak istiyoruz. Bunlardan birincisini özel hayatına, yatak odasına; ikincisini Kuvayı Milliye ile nasıl özel toplantılar yapardı, gece vaktini nasıl geçirirdi gibi konulara; üçüncüsünü de yapmış olduÄŸu icatlara ayrılmasını istiyoruz. Mesela, Geometri kitabı çıkaran bir dehadır kendisi, bunun gibi çalışmalarını vurgulayabilecek bir kütüphanesini yapmak istiyoruz. Bunları yapmak için Ä°zmit’te özel bir bölge ayarladık. Yani, çalışmalarımızdan gelen tüm gelirleri bunlara ayırmak istiyoruz ve bu çalışmalar için harcayacağız” dedi.
Bundan sonraki her türlü projelerinde de aynı sorumluluÄŸu üstleneceklerine söyleyen KatıoÄŸlu, “Hep böyle devam edecek. Çünkü biz yola çıkarken böyle çıktık. Hep bize sorarlar, ‘Neden YeÅŸil Kasaba?’, ‘Neden konser yaparken çok farklı yerlere çıkmıyorsunuz?’ diye. Bizim amacımız bu; sanatımızı sanat için yapmak. Bilirsiniz, hep sorarlar; ‘Sanatı niçin yaparsınız; sanat için mi, toplum için mi?’ diye. Sanat, topluma mal ettiklerimiz için deÄŸildir; topluma mal ettiklerimizin baÅŸarısının arkasında durmaktır” ifadelerini kullandı.

“Yıllardır aynısını yapıyoruz ve yine yapmaya devam edeceÄŸiz”
YeÅŸil Kasaba’nın sosyal sorumluluk projelerinde imzası bulunan bir diÄŸer isim olan sanatçı Mor Narpın ise sosyal sorumluluklara devam edeceklerini ve bu yüzden desteklerin çok önemli olduÄŸunu vurguladı. Narpın, “Daha önceki kliplerimizde yaptığımız gibi, ‘Çay Gönder’ ÅŸarkımızın klibini de engelli, otizmli çocuklarımıza ve 3 adet Atatürk evi için bağışlayıp farkındalık yapacağız. YeÅŸil Kasaba olarak YeÅŸil Adam ile birlikte yıllardır aynısını yapıyoruz ve yine yapmaya da devam edeceÄŸiz. Çay, Türkiye’de çok çok çok önemli. Zaten, milli içeceklerimizden. Her evde, her iÅŸyerinde, sohbetlerde, dargınlıklarda, mutluluklarda hep çay var. Biz de çayla ilgili muhabbetin arasında ÅŸarkımızı besteledik. ‘Åžöyle bir ÅŸarkı yapalım’ diye yapmadık. Onun da samimiyeti bence izleyenlere, dinleyenlere yansıyacak. Klipte de aslında bu havayı hissettirmek istiyoruz. O yüzden bizim için çok önemli ve özellikle klibimizin gelirinin bağışlanması açısından daha da önemli. Bu nedenle, herkesin desteklerini de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER