Gündem

Şanslı kedi: 5. kattan "dört ayağının üstüne düştü"

Ordu’da 5 katlı bir binanın çatısından aşağıya "dört ayağının üzerine düşen" kedi, akıllara halk arasında oldukça sık kullanılan ‘kedi gibi dört ayağının üstüne düşmek’ deyimini getirdi. Sokak kedisinin bir aracın kaputuna düşme anı ise güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Şanslı kedi: 5. kattan
15-10-2019 12:27

Altınordu ilçesi Yeni Mahalle’de yaÅŸanan olayda bir kedi, 5 katlı binanın çatısından aÅŸağıya düÅŸtü. Yücel Erduman isimli ÅŸahsa ait aracın kaputuna 4 ayak üstünde inen kedi, akıllara halk arasında oldukça sık kullanılan ‘kedi gibi dört ayağının üstüne düÅŸtün’ deyimini getirdi. EÅŸine az rastlanan olayda Yücel Erduman, iÅŸ yerine ait depodan eÅŸyaların yıkıldığını zannetse de, güvenlik kameralarını inceleyince gerçek ortaya çıktı. Oldukça ÅŸaşıran ve daha önce böyle bir ÅŸey görmediÄŸini ifade eden Erduman, aracının kaputunda oluÅŸan hasar için ‘satmak istediÄŸim zaman kedi düÅŸtüÄŸünü söylesem kimse inanmaz’ dedi.

“ARACIN ÜZERÄ°NDE TÜYLERÄ° VE EZÄ°KLERÄ° GÖRÜNCE FARK ETTÄ°M”
Yeni Mahalle’de hırdavat üzerine iÅŸ yeri bulunan Yücel Erduman, ÅŸiddetli ses sonrası depodan malzeme yıkıldığını düÅŸündüÄŸünü, güvenlik kamerasını inceleyince gerçeÄŸi anladığını belirterek, “Ä°ÅŸ yerimde oturduÄŸum esnada dışarıda ciddi bir ses çıktı. Depodan malzemelerin yıkıldığını düÅŸündüm. Baktığımda depoda yıkılan malzeme olmadığını anladım. Geri dönerken arabanın üzerinde tüy ve ezikler fark ettim. Güvenlik kamerasından baktığımda evin üzerinden kedi yere atlıyor, arabaya çarpıp yere düÅŸüyor. Allah’tan hayvana bir ÅŸey olmadı. Araçta hafif bir ezik var ama hayvan saÄŸlıklı” dedi.

“EÅžYA DÜÅžER, MALZEME DÜÅžER AMA KEDÄ°YÄ° Ä°LK DEFA DUYDUM”
Belirli bir zaman geçtikten sonra beÅŸinci kattan düÅŸen kedinin iÅŸ yerine gelerek kendisine yakınlık gösterdiÄŸini ifade eden Erduman, “Bir süre sonra yanımıza geldi ve bacağıma sürtündü. Sanki geldi hayvan bizden özür diledi. Ä°nÅŸaat malzemesi düÅŸebilir, eÅŸya düÅŸebilir ama kedinin düÅŸeceÄŸi hiç aklıma gelmedi, böyle bir ÅŸey de hiç görmedim. Kedilerin dört ayağının üzerinde düÅŸer deyimi gerçekmiÅŸ. Kedi beÅŸinci kattan aÅŸağı direk dört ayağının üstünde kaputa vuruyor ve yere düÅŸüyor. Demek ki boÅŸ laf deÄŸilmiÅŸ, demek ki atalarımızın gördüÄŸü ve bildiÄŸi varmış” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“ARACI SATACAÄžIM ZAMAN KEDÄ° DÜÅžTÜ DESEM KÄ°MSE Ä°NANMAZ”
Aracını satmayı düÅŸündüÄŸü zaman alıcıya kedi düÅŸtüÄŸünü söylese dahi inanmayacağını da ifade eden Yücel Erduman, “Kedi düÅŸtü desek buna kimse inanmaz. O yüzden ezik deyip geçeceÄŸiz” ifadelerini kullandı.
Ordu’da yaÅŸanan ve eÅŸine az rastlanan olay, halk arasında ‘kedi gibi dört ayağının üzerine düÅŸtün’ ÅŸeklinde oldukça sık kullanılan ve güç durumlar karşısında dahi zarar görmeden kendini kurtaran kiÅŸiler için söylenen deyimi getirdi.
(Selim Kuşcu - Mustafa Bıyık/İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER