Gündem

Sapık anne, 14 yaşındaki kızını sevgilisiyle ilişkiye zorladı

Eskişehir'de 14 yaşındaki kızını sevgilisi ile 'yapmak zorundasın' diyerek cinsel ilişkiye zorladığı ve çıplak görüntülerini çektiği iddiasıyla tutuklu yargılanan anne Ö.A. (33) 28 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sevgili Hasan Hüseyin Kınık'a (48) da 20 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme anne ile sevgilisinin cezalarında indirim yapmadı.

Sapık anne, 14 yaşındaki kızını sevgilisiyle ilişkiye zorladı
18-09-2020 16:07

EskiÅŸehir’de yaÅŸayan Ö.A., 2019 yılının Eylül ayında 3 çocuÄŸunu da yanına alarak sevgilisi Hasan Hüseyin Kınık ile buluÅŸmak için bir apart daireye gitti. Ä°ddiaya göre çocuklarını baÅŸka bir odaya götüren A., bir süre sonra 14 yaşındaki kızını ‘Yapmak zorundasın’ diyerek Kınık ile cinsel iliÅŸkiye zorladı. Annesinin kıyafetlerini çıkardığı çocuÄŸa Hasan Hüseyin Kınık cinsel istismarda bulundu. Yine iddiaya göre anne, daha sonraki dönemde kızının çıplak görüntü ve fotoÄŸraflarını çekip, sevgilisine gönderdi.

Küçük kızın rehber öÄŸretmenine yaÅŸadıklarını anlatması üzerine EskiÅŸehir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı soruÅŸturma baÅŸlattı. Gözaltına alınan anne Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık, geçen 6 Mart günü EskiÅŸehir 2’nci Sulh Ceza HakimliÄŸi’nce tutuklanarak cezaevine koyuldu. EskiÅŸehir Cumhuriyet Savcılığı da 13 Mart günü EskiÅŸehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık hakkında ‘çocuÄŸa karşı cinsel taciz, özel hayatın gizliliÄŸini ihlal etmek, çocuÄŸun cinsel istismarı, tehdit ve kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 9 yıl 6 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcılık, ‘çocuÄŸun cinsel istismarı ve kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından verilecek cezaların 2 kez yarı oranda artırılmasını da talep etti.

Ä°TÄ°RAZ ÜZERÄ°NE TUTUKLANDILAR

EskiÅŸehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık’ın aylık tutukluluk incelemesinde geçen 22 Nisan günü, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol getirerek tahliye kararı verdi. ÇocuÄŸun babasının itirazı üzerine ikili yeniden gözaltına alınıp tutuklandı.

DAVADA KARAR AÇIKLANDI

EskiÅŸehir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın karar duruÅŸmasına tutuklu sanıkla Ö.A. ve Hasan Hüseyin Kınık cezaevinden SEGBÄ°S ile baÄŸlandı. EskiÅŸehir Barosu Çocuk Hakları Komisyon üyeleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da katıldığı duruÅŸmada tutuklu sanıklardan Ö.A., eski ifadelerini tekrar ederek, “Hasan’ın beni zorlaması ve tehditle mecbur kaldığımdan dolayı neler yapmış olduÄŸumu anlatmıştım. Ben suç iÅŸlemedim, bu yüzden beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Hasan Hüseyin Kınık ise suçlamaları kabul etmeyerek, “Ben bu suçu iÅŸlemedim. Beraatime ve tahliye karar verilmesini talep ediyorum” diye konuÅŸtu.

MAHKEME CEZA YAÄžDIRDI

Mahkeme heyeti, anne Ö.A.'a ‘çocuÄŸun cinsel istismarı suçundan 15 yıl, 'kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 3 yıl 18 ay, 'müstehcen görüntü içeren ürünlerin üretiminde çocuÄŸun kullanılması' suçundan 7 yıl 6 ay, 'çocuÄŸa müstehcen görüntülerin gösterilmesi' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Hasan Hüseyin Kınık’ı da 'kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 3 yıl 18 ay, 'müstehcen görüntü içeren ürünlerin üretiminde çocuÄŸun kullanılması' suçundan 3 yıl 9 ay, 'ÅŸantaj' suçundan 1 yıl 10 ay, 'çocuÄŸun cinsel istismarı' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme Ö.A.'nın toplam 28 yıl 3 ay, Hasan Hüseyin Kınık’ın toplam 20 yıl 3 ay hapis cezalarında indirim maddelerini uygulamayıp, iyi hal indirimi yapmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER