Dünya

Scholz, barışın mümkün olabilmesi için Rusya’nın adım atması gerektiğini belirtti

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta barışın mümkün olabilmesi için Rusya’nın adım atması ve askerlerini geri çekmesi gerektiğini söyledi.

Scholz, barışın mümkün olabilmesi için Rusya’nın adım atması gerektiğini belirtti
01-03-2023 19:52
Berlin

Scholz, Letonya BaÅŸbakanı Krisjanis Karins ile Berlin’de yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Görüşmede NATO’nun doÄŸu kanadındaki güvenlik durumunu ele aldıklarını ifade eden Scholz, mevcut durumda Avrupalı ortaklar arasında birlik, dayanışma ve ortak hareket etmenin önemine iÅŸaret etti.

Scholz, "Avrupa BirliÄŸinde (AB) ve NATO’da birbirimizin güvenliÄŸi için sorumluluk üstleniyoruz. Bu nedenle iÅŸbirliÄŸimizi güçlendirmek mantıklı ve önemlidir." dedi.

Ukrayna’nın Rusya’ya karşı kahramanca ve cesaretli bir ÅŸekilde mücadele ettiÄŸini ifade eden Scholz, baÅŸarılı olması için Avrupa’nın transatlantik ortaklarla Ukrayna’yı desteklediÄŸini, bu desteÄŸin gerektiÄŸi sürece devam edeceÄŸini yineledi.

Scholz, Ukrayna’nın müzakereleri kabul etmesi için hangi adımların atılması gerektiÄŸine iliÅŸkin bir soruya, "Rusya Ukrayna’ya saldırdı. Rusya, barışın mümkün olabilmesi için adım atması, bir ÅŸeyler yapması gereken ülkedir. Gerekli olan ÅŸey askerlerin geri çekilmesidir." ÅŸeklinde cevap verdi.

NATO topraklarını koruma güvencesini veren Scholz, "Bir saldırı durumunda NATO topraklarının her santimetrekaresini birlikte savunacağımız konusunda müttefikler olarak hemfikiriz." dedi.

Scholz, bunun Baltık ülkeleri ve Polonya’ya önemli bir mesaj olduÄŸunu kaydetti.

Letonya BaÅŸbakanı Karins de, Almanya’nın Ukrayna’ya verdiÄŸi desteÄŸin önemli olduÄŸunu belirterek, "Letonya açısından Almanya'nın desteÄŸi Ukrayna'nın hayatta kalması için kilit önem taşıyor." ifadesini kullandı.

Letonya’nın kendi savunmasına yatırım yaptığını aktaran Karins, ülkenin yeteneklerini geliÅŸtirmek için savunma sistemleri aldıklarını ve asker sayısını artırmak için de zorunlu askerliÄŸi yeniden uygulamaya koyacaklarını anlattı.

Karins, Ukrayna’ya desteÄŸin sürdürülmesi gerektiÄŸini belirterek, "Ukrayna'yı desteklemeye devam etme kararlılığında ABD, Almanya, AB veya NATO ittifakında çatlaklar olduÄŸuna dair hiçbir iÅŸaret yok." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER