YaÅŸam

Şehit çocuklarına bu marketten alışveriş yapmak ücretsiz

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde büfe işletmeciliği yapan Volkan Çakır şehit çocuklarına ücretsiz alışveriş imkanı sağlıyor.

Şehit çocuklarına bu marketten alışveriş yapmak ücretsiz
02-08-2017 13:02

Dalyan mahallesi muhtarlığı görevini de üstlenen Çakır, markete gelen ÅŸehit çocuklarından hiçbir ücret talep etmiyor. 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸiminde ÅŸehit olan vatandaÅŸlardan etkilendiÄŸini belirten Çakır, "Ben öncelikle asker çocuÄŸuyum. Babamın görev yaptığı yerlerde tanıdıklarımızdan, eÅŸlerimizden, dostlarımızdan çok ÅŸehitlerimiz oldu. 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın dik durması ve ÅŸehitlerimize sahip çıkması beni etkiledi. Elimizden pek bir ÅŸey gelmiyor belki ama en azından insan olarak, vatandaÅŸ olarak, muhtar olarak maddi-manevi yönden sahip çıkmak istedim. Åžehitlerimizin aileleri ve çocuklarının sahipsiz olmadıklarını, onların da bir sahibi olduÄŸunu , ÅŸehit ailelerinin bizim kardeÅŸimiz, evladımız ve ailemizden birisi olduÄŸunu hissettirmek istedim. Ä°nÅŸallah Allah’ta hayrımızı kabul eder" dedi.

Markete gelen müÅŸteriler uygulama karşısında çok duygulandıklarını ifade ederek, "Çok iyi düÅŸünülmüÅŸ bir uygulama. Tüm esnafların ÅŸehit ailelerine sahip çıkması gerekiyor. Bizim Türk milletinin ruhunda yardımseverlik var. KeÅŸke ÅŸehit aileleri olmasa. DiÄŸer esnaf kardeÅŸlerimize de örnek olmasını diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Büfe iÅŸletmecisi Volkan Çakır giriÅŸ duvarına astığı mesajda, ‘ Åžehit çocukları bu marketten ücretsiz alıveriÅŸ yapabilirler. Bedelleri babaları tarafından ödenmiÅŸtir’ ibarelerine yer verdi.

(Mustafa Uçmaz /Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER