Bursa

Şehit yakınları ve gazilerle bayramlaşan TSK Mehmetçik Vakfı, kurban eti dağıttı

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, Kurban Bayramı'nda hak sahibi olan şehit yakınları ve gazilerle bayramlaşıp, kurban eti dağıttı.

Şehit yakınları ve gazilerle bayramlaşan TSK Mehmetçik Vakfı, kurban eti dağıttı
30-06-2023 10:44
30-06-2023 11:24

TSK Mehmetçik Vakfı şehit ve gazi ailelerine, 1995'ten beri vekaleten kurban temini ve kesimi gerçekleştiriyor.

Vakıf temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler bu kapsamda Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yerleşkesinde, şehit yakınları ve gazilerle bayramlaşmak üzere bir araya geldi. Burada aileler ile bayramlaşan vakıf temsilcileri kurban eti dağıtımı yaptı. Türkiye'de 8 merkezde yapılan kesimlerin ardından gelen etler hak sahibi olan şehit aileleri ve gazilere teslim edildi. Dağıtılan etini teslim alan ve 1994 yılında vatani görevini yaptığı sırada girdiği çatışmada yaralanarak gazi olan Ali Ceylan,  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sürekli yanlarında olduğunu belirterek, "TSK ilk günden bugüne kadar, yani kapısından girdim, yaralandım ve çıktım, hala Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elini omzumda, yüreğimde ve kalbimde hissediyorum. Bugün burada da Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin personellerinden oluşan ve bütün Türk halkının destekleriyle ayakta duran Mehmetçik Vakfı, bütün şehit aileleri ve gazilere hem bayramlaşma adına hem de onlara küçük bir ikram adına burada bir etkinlik düzenlemişler. Ben TSK'ya ve Mehmetçik Vakfı'na şahsım, ailem ve Türkiye'de bulunan şehit yakınları ve gaziler adına sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ederim" dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı'nın kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadığını söyleyen Ceylan, "Hatırlanmak çok güzel bir duygu. Çok mutlu oldum. Hem bayram vesilesiyle hem TSK Mehmetçik Vakfı vasıtasıyla burada olmaları bizi ayrıca çok onore etmiştir. Kendilerine şahsım adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar, iyi ki yanımızdalar. Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER