Bursa

Şengül'ü benzin dökerek yakan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

BURSA'da, otomobilde tartıştığı kız arkadaşı Şengül Vatansever'i (35), üzerine benzin döküp ateşe verdikten sonra çıplak halde yol ortasına atan Ümit Varol (30) hakkında 'nitelikli cinayet' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Varol, iddianameye giren ifadesinde, korkunç olaydan 2 gün sonra hayatını kaybeden genç kadının, benzini üzerine kendisinin döktüğünü öne sürerek, olay anında akıl sağlığının yerinde olmadığını savundu.

Şengül'ü benzin dökerek yakan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi
05-02-2019 13:45

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi 4'üncü Çakmak Sokak'ta 25 Eylül 2018 günü yaÅŸandı. Kütahya Domaniç'ten Bursa'ya gelen Ümit Varol, bir süredir birlikte olduÄŸu Åžengül Vatansever’i kendisinden ayrılmak isteyince otomobilde üzerine benzin döküp yaktıktan sonra çıplak halde yola attı. Kendisi de yaralanan saldırgan arkasına dahi bakmadan otomobille kaçtı. DehÅŸet saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi. Çevredekilerin yardımına koÅŸtuÄŸu ağır yaralı Åžengül Vatansever, hastaneye kaldırıldı. Kısa süre sonra Ümit Varol da polis tarafından yakalandı. Ä°kili Kocaeli'nin Derince ilçesindeki yanık merkezinden Ä°stanbul'a sevk edildi. Åžengül Vatansever, 27 Eylül PerÅŸembe günü yaÅŸamını yitirdi. Ä°stanbul BaÄŸcılar Devlet Hastanesi Yanık Merkezi'ne sevk edilen Ümit Varol ise tedavisinin ardından polis ekiplerince getirildiÄŸi Bursa’da tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Bursa Cumhuriyet Savcısı Ergün Gündüz tarafından yürütülen soruÅŸturma tamamlandı. Savcı Gündüz, Åžükrü Varol hakkında 'nitelikli adam öldürmek' suçundan 'ağırlaÅŸtırılmış müebbet' hapis cezası istemiyle iddianame hazırlayarak, Bursa 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Yaklaşık 4 ay süren soruÅŸturma sonunda hazırlanan iddianamede Varol’un soruÅŸturma aÅŸamasında verdiÄŸi ifadesi de yer aldı. Ä°fadesinde olay anında akıl saÄŸlığının yerinde olmadığını savunan Varol'un, "Olay günü Åžengül Vatansever'in kızını okula bıraktıktan sonra aÄŸaçlık alana gidip otomobilde konuÅŸmaya baÅŸladık. Aramızda tartışma çıktı. Bana 'seni de kendimi de öldürürüm' dedi. Sinirlenerek her zaman aracımın bagajında bulunan yakıt bidonunu alarak, kendi kollarıma döktüm. O da sinirlenip yakıt bidonunu alarak kendi üzerine döktü. Tartışmamız devam edince ben sinirlerime hakim olamayıp kendimi yaktım. Aramızda biraz mesafe vardı ama o da alev aldı. Onu söndürdüm, daha sonra arabaya bindik. Bursa'yı bilmediÄŸim için, hastaneye gitmek üzere Åžengül'e hastanenin yerini sordum. O esnada kardeÅŸiyle görüÅŸüyordu. Ä°nat edip hastaneyi tarif etmedi ve 'Beni burada indir' dedi. Ä°nsanların yanında arabadan indirdim, sonra dönüp çantasını ve telefonunu aldı. Daha sonra ben de hareket ettim, kendimi öldürmek istedim, periÅŸan vaziyetteydim, akli dengem yerinde deÄŸildi. 2 kez kaza yaptım; fakat kendimi öldüremedim. En son park gibi bir yerde durdum ve ambulansı arayıp beklemeye baÅŸladım" dediÄŸi kaydedildi.

Ümit Varol, önümüzdeki ay hakim önüne çıkacak.(DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER