Ekonomi

Siber saldırı sonucu yüzlerce market zinciri kapandı!

ABD’de Kaseya adlı bilişim firması 2 Temmuz’da yaptığı açıklamayla uğradığı fidye yazılım saldırısı sonucu sunucularını kullanan müşterilerini uyararak siber saldırı altında olduğunu duyurdu.

Siber saldırı sonucu yüzlerce market zinciri kapandı!
04-07-2021 19:20

Ä°sveçli büyük süper market zinciri dün yaptığı açıklamada Kaseya’nın uÄŸradığı fidye yazılım saldırısının dolaylı etkilediÄŸini belirterek yüzlerce marketin kapatıldığını belirtti.

ABD’de faaliyet gösteren Kaseya biliÅŸim firması, 2 Temmuz’da yaptıkları açıklamayla sofistike bir fidye yazılım saldırısı altında olduklarını ve FBI ile çalıştıklarını ifade ederek binlerce müÅŸterisinden firmaya ait VSA ve SaaS sunucularını kapatmalarını istedi. Yüzlerce süpermarketi bulunan Ä°sveç merkezli Coop firması ise dün yaptıkları açıklamada, Kaseya’ya yapılan siber saldırıdan dolaylı olarak ödeme sistemlerinin etkilendiÄŸini ve süpermarketlerin kapalı kalacağını duyurdu.

Ä°sveçli Coop firması açıklamasında “Coop, maÄŸazalardaki yazar kasalarımızı etkileyen büyük BT kesintilerinden etkilendi. Bu, Amerikan yazılım ÅŸirketi Kaseya'yı hedefleyen daha büyük bir küresel olayın parçası. DiÄŸer birçok Ä°sveçli ve uluslararası ÅŸirket aynı olaydan etkilendi” ifadelerine yer verdi.

ABD’li Kaseya ise resmi açıklamasında FBI ve CISA ile birlikte çalıştıklarını belirterek, “MüÅŸterilerimizin yalnızca çok küçük bir yüzdesi etkilendi ve ÅŸu anda 40'tan az olduÄŸu tahmin ediliyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER