Gündem

SMS ve mail gelmezse hemen bankanızı arayın!

SMS ve mail gelmezse hemen bankanızı arayın!
24-06-2021 22:44

SMS ve mail gelmezse hemen bankanızı arayın!

 Dünyayı etkisi altına alan koronavirüste vaka ve vefat sayılarının azalması, aşılamanın artması normalleşme kararlarını da beraberinde getirdi. Bu kapsamda alınan normalleşme kararlarına göre 1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma yasağının ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının kaldırılması gibi birçok adım atıldı. Atılan adımlarla bilet satışlarında talep patlaması yaşandı. Ancak bilet satın alırken dolandırıcıların hedefi olmamak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.
 


 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milyonların beklediği normalleşme kararlarını açıklaması sonrasında birçok sektörde hareketlilik yaşanmaya başladı. 1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamaların kaldırılmasıyla seyahat kısıtlamaları da sona erdi.

Yasakların kaldırılması özellikle turizm sektöründe büyük heyecan yaratırken önümüzdeki ay Kurban Bayramı tatiliyle talebin artacağı öngörülüyor. 


Şehirler arası seyahat yasağı var mı? Bu hafta sonu özel araçla seyahat yasağı olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!
SATIŞLAR 2 SAATTE ARTTI

Obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörü Sertaç Keleş taleplerin çok kısa sürede arttığını belirtirken, "Kademeli normalleşme ile mayıs ayının ikinci yarısında gördüğümüz hareketlilik daha çok yazlık yörelere yönelik bir talepten kaynaklıydı. Kabine toplantısı sonrası, cumartesi günlerine ait yasağın kalkması ve restoran ve kafelerin açılmasıyla beraber, daha çok İstanbul-Bursa, İstanbul-Çanakkale, Ankara-Nevşehir, Konya-Mersin gibi günübirlik veya 2 günlük gezilere dönük otobüs bileti talepleri geldiğini görüyoruz. 21 Haziran’dan itibaren bilet satışları iki saat gibi kısa bir sürede yüzde 50 arttı. Hem otobüste hem de uçakta İstanbul-İzmir, İstanbul-Antalya, İstanbul-Ankara, Adana-İzmir, İstanbul-Samsun ve İstanbul-Adana özellikle tercih ediliyor. Öğrenciler de 1 Temmuz'dan itibaren tatilde olacağından, biletlerin hızla tükenmesini bekliyoruz. Açıklamadan sonra, Temmuz’un ikinci yarısına denk gelen Kurban Bayramı döneminde satışların yoğunlaştığını gözlemledik. Bu dönemde bilet bulamama ihtimaline karşı, yolcularımızın hızla bilet almasını öneriyoruz. obilet.com olarak, dolu seferlerde herhangi bir koltuk iptali olması durumunda ücretsiz boş koltuk alarmı hizmetimiz ile kullanıcılarımızın hızlıca istedikleri bileti almalarını sağlıyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER