Gündem

Sokağa çıkma yasağı geçici olarak kaldırıldı

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi'ndeki Dabanoğlu Mahallesi Çiftehan Sokak'ta bugün geçerli olmak üzere 2 saatliğine yasağın kaldırıldığı duyruldu.

Sokağa çıkma yasağı geçici olarak kaldırıldı
12-01-2016 16:15


 
Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede, 2 Aralık 2015 tarihinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte başlayan operasyonlar sürüyor. Operasyonların sürdüğü Sur İlçesi Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Çiftehan Sokak'ta bugün 2 saatliğine yasak, valilik kararı ile kaldırıldı. Diyarbakır Valililiği'nce konu ile ilgili bugün yapılan yazılı açıklamada, "İlçemiz sur içinde bulunan 15 mahallemizin 6'sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş) caddesinde kamu düzeninin sağlanması, bölücü terör örgütü mensuplarınca sokak aralarına oluşturulan barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alma adına 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00 itibari ilan edilen sokağa çıkma yasağı, Dabanoğlu mahallesinde bulunan Çiftehan sokak için 12 Ocak 2016 Salı günü saat 14.30-16.30 arasında geçerli olmak üzere geçici olarak kaldırılmıştır" denildi.

Çiftehan Sokak'ta cesetlerin bulunduğu, bu cesetlerin alınması amacıyla STK temsilcileri daha önce valilik ile görüşmüş, burada yasağın kaldırılması talebinde bulunmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER