Gündem

Sokak ortasında kız çocuğunu kaçırmaya çalıştılar iddiası

İstanbul Küçükçekmece’de lüks cip kullanan kişiler 9 yaşındaki bir kız çocuğunu, oyun oynadığı sokakta sürükleyerek araca bindirmeye çalıştı. Kızın annesi ve ağabeyi arabaya doğru koşması üzerine panikleyerek kaçan şüphelilerin başka bir sokakta yolda yürüyen kadının yanına ciple yanaşarak elinde bulunan çantayı çalıp kaçması güvenlik kamerasına yansıdı.

Sokak ortasında kız çocuğunu kaçırmaya çalıştılar iddiası
28-04-2019 18:41

Ä°stanbul Küçükçekmece’de lüks cip kullanan kiÅŸiler 9 yaşındaki bir kız çocuÄŸunu, oyun oynadığı sokakta sürükleyerek kaçırmaya çalıştı. Kızının kaçırılmaya çalışıldığını gören anne ve kızın abisi arabaya doÄŸru koÅŸunca panikleyen ÅŸüpheliler, çocuÄŸun elinde bulunan telefonu alarak kaçtı. 
Olay, Cuma günü öÄŸle saatlerinde Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi’nde meydana geldi. Ä°ddiaya göre evinin önünde abisi Hamza Ç. ile oyun oynayan 9 yaşındaki F.Ç.’nin lüks ciple yanına yaklaÅŸan kiÅŸi ya da kiÅŸiler F.Ç.’nin bileklerinden tutup araca bindirmeye çalıştı. Aynı kiÅŸiler aynı saatler içinde bir baÅŸka sokakta bir kadının yanına ciple yanaÅŸarak elinde bulunan çantayı alıp hızla olay yerinden uzaklaÅŸtı. Kadının çantasının çalınması güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. 

“EVDE HAPÄ°S HAYATI YAÅžIYORUZ” 
Dikkati sayesinde kızını ÅŸüphelilerden kurtaran Gülserin Ç. yaÅŸadığı olayı anlattı. Genelde evde oturduÄŸunu ve sokaÄŸa fazla çıkmadığını ifade eden Gülserin Ç. o gün çocuklarıyla beraber sokakta zaman geçirdiÄŸini söyledi. OÄŸlu ve kızıyla sokakta yürüdüÄŸünü ifade eden Gülserin Ç., ÅŸöyle konuÅŸtu: 
“O gün çocuklarla aÅŸağı indik. 5 dakika oturduk yürümeye baÅŸladık. OÄŸlumun elinde top vardı. Top kaydı düÅŸtü, araba da burada duruyordu ama ben hiç fark etmedim. MeÄŸer birini indirmiÅŸ arkamızdan, araba hareket etmeye baÅŸladı. Kızım da topun peÅŸine koÅŸtu. Ondan sonra kızımı tutup bileklerinden sürüklemeye baÅŸladı. Biz oÄŸlumla kafayı çevirip arabaya doÄŸru koÅŸunca o kiÅŸi dizlerinin üzerine düÅŸtü. Biz koÅŸtuk çok az mesafe kalmıştı. YakalayabileceÄŸimizi anladı, kızı kaldıramayacağın anladı telefonu aldı elinden arabaya bindi gitti. Çok zor bir ÅŸeymiÅŸ gerçekten zor bir travma. Ä°nsan korkuyor, kapının önüne inemiyoruz. Evde hapis hayatı yaşıyoruz. Åžikayetçi olduk, avukatımız var. PeÅŸini bırakmayacağız bu olayın, takipçisi olacağız. Onların yanına kar kalmasın. En azından baÅŸkalarının canı yanmasın.” 
Lüks ciple gelen ÅŸüphelilerin kaçırmaya çalıştığı F.Ç., “Abimin elinden top kaçtı ben de topun peÅŸinden gittim. Arkadan araba bana doÄŸru yaklaÅŸtı sonra arkamdan biri koÅŸtu beni iki bileÄŸimden tuttu ve arabaya doÄŸru sürüklemeye baÅŸladı. Arkadan annemle abim koÅŸunca panikledi yere düÅŸtü, ben de yere düÅŸtüm. Beni kaldırmaya çalıştı ben kalkmayınca elimde telefonu aldı gitti" diye konuÅŸtu. 
Yerde sürüklenen kardeÅŸini gördükten sonra arabaya doÄŸru koÅŸmaya baÅŸlayan ve ÅŸüphelileri panikleten F.Ç.’nin aÄŸabeyi Hamza Ç., “TelaÅŸla hırsızlık süsü vermek için telefonu aldı kaçtı. Ben aracın peÅŸinden koÅŸtum, ilerde bir kapkaç daha yapıyorlar. Lüks bir araç, hırsızlık yapması imkansız. Plaka sahte çıktı” dedi. 
Polis olayla ilgili incelemesi sürüyor. 
(Serdal Altıntepe/İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER