Gündem

Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu gözaltına alındı

Hakkında dolandırıcılık suçundan aranması olduğu öğrenilen sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu, İzmir'in Ödemiş ilçesinde gözaltına alındı. Simge Barankoğlu daha önce de dolandırıcılık suçundan tutuklanmış, 56 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu gözaltına alındı
20-05-2022 12:22

ÖdemiÅŸ ilçesinde uygulama yapan polis ekipleri, hakkında arama kararı olan sosyal medya fenomeni Simge BarankoÄŸlu'nu durdurdu. BarankoÄŸlu'ya yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) incelemesinde, ünlü fenomen hakkında sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla hakkında arama kararı bulunduÄŸu tespit edildi.

56 GÜN CEZAEVÄ°NDE YATMIÅžTI

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan BarankoÄŸlu, ilçe emniyet müdürlüÄŸüne götürüldü. Genç fenomenin iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceÄŸi öÄŸrenildi. Öte yandan, BarankoÄŸlu Aralık 2021 yılında sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen suç ÅŸebekesine yapılan operasyonda gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklanan Simge BarankoÄŸlu'nun, ifadesinde, "Sosyal medya fenomeniyim. Geçimimi reklam alarak saÄŸlıyorum. SoruÅŸturmaya konu bu eylem de diÄŸer reklamlar gibiydi. Ben tarafları ve müÅŸtekileri tanımıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" demiÅŸti. Ocak ayında çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan genç fenomen, 56 gün sonra cezaevinden çıkmıştı.

SÄ°MGE BARANKOÄžLU KÄ°MDÄ°R?

Simge BarankoÄŸlu, 1995 yılında dünyaya geldi. Aslen Ä°zmir ÖdemiÅŸ'li olan BarankoÄŸlu, Adnan Menderes Üniversitesi'nden mezun oldu. Genç isim, "Örümcek, korktun mu? Yılan, korktun mu? Korkmadın mı?" diyerek çektiÄŸi 15 saniyelik videoyla fenomen oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER