Dünya

Sosyal medyayı istila ettiler! Peki her şey nasıl başladı?

Sosyal medyada önünüze düşen 'Ali gibi ol', 'Ayşe gibi ol', 'Bill gibi ol'lardan yıldınız mı? Yoksa bu çöp adamlar ve çöp kadınların 'bilmiş' tavsiyeleri hoşunuza mı gidiyor? Bill, Ali, Ayşe, Bilal, Ehmed, Jose... Çöp karakterler sosyal medyayı istila etmiş durumda. Peki her şey nasıl başladı?

Sosyal medyayı istila ettiler! Peki her şey nasıl başladı?
26-01-2016 22:46

Birkaç gündür sosyal medyada meydan onların: Bill gibi ol, Ali gibi ol, Ayşe gibi ol, Murat gibi ol ya da tam tersi: Bill gibi olma, Ali gibi olma... Bir dizi 'çöp adam ve çöp kadın' nasıl davranmamız, hangi durumda ne yapmamız gerektiğini basit örneklerle açıklıyor. Kaçmanın imkanı yok! 'Ali gibi kibar ol', 'Ayşe gibi feminist ol', 'Bill gibi görgülü ol', 'Murat gibi düşünceli' ol vs... Ve her şeyin başı Bill! Bu 'çöp karakterler' sosyal medyayı adeta istila etmiş durumda, ki zaten şimdilerde çeşitli uygulamalarla herkes kendi çöp karakterini yaratıp istediği 'sosyal mesajı' ya da serzenişi vermeye başladı. Peki nereden çıktılar? BBC'de yer alan 'Bill Gibi Ol Öyküsü' başlıklı yazı  'örnek çöp karakteri' anlatıyor: 

Bugünlerde internetin en ünlü Bill'i o. Soyadı Gates, Clinton ya da Cosby değil. Hatta soyadı yok. Ama herkes onu paylaşıyor ya da ona kızıyor. O, internete 'örnek olan' çöp adam.
Özellikle Facebook'ta ondan ve tavsiyelerinden kaçmak mümkün değil: İnternette nasıl davranmak gerektiğinden tutun da ilişkilerde neyi nasıl yapmak gerektiğine kadar envai çeşit konuda fikirleri var.

Twitter'da da #BeLikeBill etiketiyle paylaşılan bu çizimler ilk olarak geçen yıl görüldü ama popülerliği asıl ocak ayı başlarında yakaladı. Takipçi sayısı kısa sürede 1,5 milyonu aşan Be Like Bill /Bill Gibi Olun Facebook sayfasının buna katkısı büyük.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER