Gündem

Suç örgütüne dev operasyon: 9’u memur 32 gözaltı

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı tarafından suç örgütüne yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi. Operasyonda uyuşturucu madde imal ve ticareti, canlı hayvan kaçakçılığı, görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçlamaları ile 9’u devlet memuru 32 şüpheli gözaltına alındı.

Suç örgütüne dev operasyon: 9’u memur 32 gözaltı
06-06-2018 14:08

Edinilen bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatıyla, uyuÅŸturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapan ÅŸahıslara yönelik ÅŸafak vakti operasyon düzenlendi. Operasyonda 9’u devlet memuru olmak üzere toplam 34 ÅŸüpheliye ait 36 adreste eÅŸ zamanlı yapılan arama yapıldı.

ELE GEÇÄ°RÄ°LENLER ÅžOK ETTÄ°
Operasyonda, 31 adet cep telefonu, 1’i Bulgaristan’a ait 36 adet GSM hattı, 1 adet 9mm. ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 13 adet 9 milimetre tabanca fiÅŸeÄŸi, 5’i Bulgaristan ve 7’si Slovakya’ya ait 660 adet büyükbaÅŸ hayvan küpesi, 193 adet küçükbaÅŸ hayvan küpesi ile çok sayıda hayvan pasaportu, 1 adet el telsizi ve 2 gram kubar esrar ele geçirildi.
Olayla ilgili 9’u memur 32 ÅŸüpheli gözaltına alınırken 2 ÅŸüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

9 ARA YAKALAMA YAPILDI
Åžüphelilere yönelik soruÅŸturmanın baÅŸlangıcından itibaren yapılan 9 ara yakalamada, 27 kilogram kubar esrar, 82 adet büyükbaÅŸ, 71 adet küçükbaÅŸ olmak üzere toplam 153 adet hayvan, olaylarda kullanılan 3 adet araç, sınır bölgesinde haberleÅŸmede kullanılan 4 adet el telsizi, 54 adet büyükbaÅŸ hayvan küpesi ile bu küpe numaralarına göre düzenlenmiÅŸ 30 adet büyükbaÅŸ hayvan pasaportu, 1 adet hayvan küpesi takma aleti ile 6 adedi yabancı ülkelere ait olmak üzere 15 GSM hattı ve 10 adet cep telefonu ele geçirildi.
Gözaltına alınan 32 ÅŸüpheli, tamamlanan iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
(Vedat Bayraktar - Ä°smail Denizhan/Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER