Spor

Süper Lig ekiplerinin oyuncu sayısı 9'a düşerse hükmen mağlup sayılacak

Süper Lig'in 2. yarısında hükmen yenilgi kararı devreye girecek. A takım listesindeki oyuncu sayısının 9'un altına düşmesi halinde maça çıkamayan takım hükmen mağlup sayılacak.

Süper Lig ekiplerinin oyuncu sayısı 9'a düşerse hükmen mağlup sayılacak
21-12-2020 19:19

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu bugün yaptığı toplantıda hükmen maÄŸlubiyetle ilgili flaÅŸ karara imza attı. Süper Lig'in ikinci yarısında, koronavirüs vakalarından dolayı sahaya çıkamayacak takımlara hükmen maÄŸlubiyet gelecek ancak puan silme ya da ligden düÅŸme olmayacak.

Koronavirüs talimatına göre oyuncu sayısı 14'ün altına düÅŸen takımların maçları erteleniyordu. Söz konusu bu karar kaldırılacak ve takım sahaya çıkamazsa hükmen yenilgi getirilecek.

PUAN SÄ°LME VE KÜME DÜÅžME OLMAYACAK

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bugün konuyla ilgili resmi açıklama yapması bekleniyor. TFF'nin yapacağı deÄŸiÅŸikliklerin özü ÅŸöyle: Koronavirüs nedeniyle 9 kiÅŸiden az oldukları için sahaya çıkamayan ve hükmen cezası uygulanan takımlara verilen puan silinme ve alt kümeye indirme cezası kaldırılacak.

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. Maddesi'nde, "Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya baÅŸlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen maÄŸlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir" yer alıyordu, buradaki puan silme deÄŸiÅŸecek.

Aynı maddede bulunan, "Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen maÄŸlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düÅŸürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diÄŸer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiÅŸ sayılırlar" maddesinde de deÄŸiÅŸikliÄŸe gidilecek ve küme düÅŸme ortadan kalkacak.

TRANSFERDE DE KOLAYLIK SAÄžLANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulüplere yapacağı biri kolaylık da transferde olacak. Koronavirüsten etkilenen takımları düÅŸünen TFF, transferler için vergi ve SGK borcu olup olmadığına bakmayacak. TFF'nin alt yapıdan gelen oyuncular konusunda da kulüplere kolaylık saÄŸlayacağı, takım listesi dışında kalan gençler için kolaylık saÄŸlayacağı da belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER