Bursa

Suriyeli mazlumlara 11 tır dolusu yardım yola çıktı

Osmangazi Belediyesi ve İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından Suriye’deki mazlumlar için hazırlanan 11 Yardım TIR’ı dualar eşliğinde yola çıktı.

Suriyeli mazlumlara 11 tır dolusu yardım yola çıktı
21-06-2016 16:15

Ä°çerisinde gıda ve giyim malzemelerinin yer aldığı yardım konvoyu, DoÄŸanbey TOKÄ° Konutları yanındaki otoparkta düzenlenen törenle uÄŸurlandı. Osmangazi Belediye BaÅŸkanı Mustafa Dündar, Ä°HH Bursa Åžube BaÅŸkanı Hüseyin Kaptan, AK Parti Osmangazi Ä°lçe BaÅŸkanı Ali Yılmaz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, yardım TIR’ları Kur’an-ı Kerim okunup dualar edilerek Suriye’ye gönderildi.

Osmangazi Belediye BaÅŸkanı Mustafa Dündar, “Ä°HH ile organize bir ÅŸekilde Suriye’deki iç savaÅŸtan zarar gören mazlumlara yönelik yardımlarımıza devam ediyoruz. Bu yardımları Bursa olarak yapıyoruz. Belediyelerden sivil toplum kuruluÅŸlarına, iÅŸ adamlarından vatandaÅŸlara kadar herkes elinden geldiÄŸince destek oluyor. Bugün de 11 yardım TIR’ını bölgeye uÄŸurluyoruz. Ben, Ramazan aynın getirdiÄŸi birlik, beraberlik ve kardeÅŸlik duygularının 12 ay boyunca tüm dünyaya yayılmasını diliyorum. Ülkemizdeki ve diÄŸer Ä°slam ülkelerindeki çatışma ortamı en kısa sürede son bulur inÅŸallah. Baktığımız zaman tüm dünya Suriye’de. Ancak insanlık adına deÄŸil, kendi menfaatleri adına. Bizler ise insanlık adına oradayız. Ä°nÅŸallah insanlık kazanır” dedi.

Ä°HH Bursa Åžube BaÅŸkanı Hüseyin Kaptan ise, “6 yıldır Suriyeli kardeÅŸlerimizin yanında durmaya gayret ediyoruz. Ä°nÅŸallah bundan sonra da durmaya devam edeceÄŸiz. GeçtiÄŸimiz yıl Ramazan ayında Suriye’ye 34 yardım TIR’ı gönderdik. Osmangazi Belediye BaÅŸkanımız Mustafa Dündar’da 6 TIR ile bize yardım etti. Bu yıl ki Ramazan ayında hedefimiz 60 yardım TIR’ı göndermek. Bu hedef doÄŸrultusunda bugün 23’üncü TIR’ımız yola çıkıyor. Ä°nÅŸallah Ramazan ayının sonuna kadar da hedefimize ulaşırız. Bugün yola çıkardığımız yardım konvoyu inÅŸallah Suriye’deki mazlumlara bir nebze destek saÄŸlar. Ben destek olan herkese çok teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.
KonuÅŸmaların ardından Yardım TIR’ları dualar eÅŸliÄŸinde Suriye’ye uÄŸurlandı.

Ä°HA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER