Yaşam

Suriyeli Sivil Savunma gönüllüsü Elif Kemal, depremzedelerin yaralarını sarıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat gecesinin gizli kahramanlarından Suriyeli Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) sağlık gönüllüsü Elif Kemal, ilk günden beri depremzedelerin yaralarına merhem olmaya çalışıyor.

Suriyeli Sivil Savunma gönüllüsü Elif Kemal, depremzedelerin yaralarını sarıyor
07-03-2023 13:14
Afrin

Kahramanmaraş merkezli depremlerden Suriye'de en çok etkilenen Afrin ilçesinin Cinderes beldesinde yaşayan 38 yaşındaki Suriyeli Elif Kemal, depremin hemen ardından 7, 13 ve 17 yaşlarındaki 3 çocuğunu eşinin yanında güvenli bir yere bırakarak depremzedelerin yardımına koştu.

Elif Kemal, deprem gecesi yaşadığı korkuya rağmen Cinderes'teki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) merkezinin tek kadın sağlık gönüllüsü olarak, enkaz altından kurtulan veya depremde yaralananlara ilk yardım uygulaması yaptı.

Sağlık çalışanlarına yardımcı olan Suriyeli Elif Kemal, AA muhabirine, deprem gecesi çocuklarına sarılıp sarsıntıların geçmesini beklediğini söyledi.

Siren seslerini duyunca dayanamadığını ve sağlık merkezine gittiğini anlatan Kemal, "Korkunç ve dehşetli anlara rağmen yardım etmekte tereddüt etmedim. Ben bir anneyim. Benim gibi anne ve çocukları olan insanlar enkaz altındaydı. Yerimde duramadım. Çocuklarımı güvenli yerde bırakıp yardıma koştum." diye konuştu.

Sivil Savunma gönüllüsü olarak çalışmalara devam ettiğini belirten Kemal, çadırlarda ve barınma merkezlerinde gerekli ilk tıbbi müdahale ve bandaj uygulaması gibi çeşitli yardımlarda bulunduğunu dile getirdi.

Kemal, herkesin afet durumunda tehlikelerden korunmak için ilk yardım bilgilerine sahip olması gerektiğini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER