Gündem

Süs tavukları ve köpekler en güzel olmak için yarıştı

Başkent'te düzenlenen etkinlikte kedi, köpek ve kuş türleri arasında güzellik yarışması yapıldı. Yarışmalarda birinci olan hayvanlara kupalar verildi.

Süs tavukları ve köpekler en güzel olmak için yarıştı
17-09-2022 20:52

Anfa Altınpark’da hayvanların kendi türleri arasında güzellik yarışması yapıldı. Ankara Süs Tavukları, Kümes ve Bahçe Hayvanları YetiÅŸtiricileri DerneÄŸi BaÅŸkanı Emin Gökgöz ÅŸampiyon olan tavukların özelliklerinden bahsederek, “Tavsiyeler ve güçlü yanları bölümümüz var puan kartımızda. Ne yazmışız; tipi, formu, tepesi, sakal tüyleri, gagası, ayak rengi ibiÄŸi, 4 ve 5 parak aralığı gayet iyiymiÅŸ, baÅŸarılıymış bu hayvanımızın. Tavsiye olarak da daha bakımlı bir paça olsa daha iyi olurdu diye yazmışız ve daha iyi bit görüÅŸ açısı yazmışız burada iki tavsiye aldığı için bu hayvanımız 95 puan alarak grubunda ÅŸampiyon olmaya hak kazanmış. Bu ırkımızın genel özelliklerinden bir tanesi de tepe tüylerinin de yoÄŸun olmasıdır ama görüÅŸ açısını engellememesi gerekir. Hayvanı tuttuÄŸumuzda göz hizasına getirdiÄŸimizde göz teması kurabilmeliyiz ki hayvan yaÅŸam standardından da bir ÅŸey kaybetmesin, düzgün bir ÅŸekilde yaÅŸayabilmesi için” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Her hayvanı ırkına göre tanımak lazım”

Bu iÅŸi 1 senedir yaptığını ve eÄŸitimini yurt dışında aldığını söyleyen pet kuaförü Ezgi Cansu Baydar, “Hayvanları inanılmaz seviyorum. Onların herhangi bir ÅŸeyiyle uÄŸraÅŸmak beni çok mutlu ediyor. Bu iÅŸ de çok zor bir iÅŸ aslında bakarsanız. Her hayvanı ırkına göre tanımak tüy yapısına tarama yapmak, doÄŸru banyo yaptırmak, doÄŸru kesim yaptırmak çok önemli. Çok zor olmasının yanında inanılmaz da keyifli bir iÅŸ ÅŸampiyon da olduk bugün. KöpeÄŸimin cinsi pomeranian. Pomeranian’lar çift katman tüye sahip oluyorlar alt kasımlarının hiçbir ÅŸekilde zarar görmemesi lazım dolayısıyla kısa tıraÅŸ asla önermiyoruz, erken tıraÅŸ asla önermiyoruz. Kronik bir rahatsızlıkları var Alopesik, Meksiki gibi. Buna maruz kalmamaları açısından çok ciddi taranıyor olmaları lazım” dedi.

2014 yılında beri köpek eÄŸitmenliÄŸi yapan ve fuarda köpeÄŸiyle beraber gösteri yapan Ece ÖnderoÄŸlu, “Köpek eÄŸitmek biraz dil öÄŸrenmek dil öÄŸrenmek gibi tekrarı yapılmazsa unutulabiliyor, gerileme oluyor. Yani o yüzden hayvan sahipleriyle biraz daha iÅŸ birliÄŸi içinde olursak o kadar verimli olur. Çok zor bir meslek, oldukça fazla tecrübe gerekiyor. Sürekli olarak 2014’ten beri bir ÅŸeyler öÄŸreniyorum. Genellikle her ırkla çalışıyorum benim köpeÄŸim de Border, en kolay eÄŸitilebilen köpek olarak bilinir. Onun dışında her ırkla çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER