Dünya

Suudi Arabistan hava sahasını İsrail uçaklarına açıyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan ziyareti öncesi Riyad yönetimi, hava sahasını İsrail'i de kapsayacak şekilde tüm sivil uçuşlara açma kararı aldı.

Suudi Arabistan hava sahasını İsrail uçaklarına açıyor
15-07-2022 12:57

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesinden yapılan yazılı açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Suudi Arabistan, uluslararası hava sahasını kullanan sivil uçuÅŸlar arasında ayrım yapmamayı öngören 1944 Chicago Uluslararası Sivil Havacılık Konvansiyonu'na uyma ve uluslararası havacılık baÄŸlantısını saÄŸlama çabaları doÄŸrultusunda ülkenin hava sahasını, Sivil Havacılık Otoritesi taleplerini yerine getiren tüm uçuÅŸlara açma kararı aldı."

Öte yandan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, yaptığı açıklamada, BaÅŸkan Biden'ın, Suudi Arabistan'ın "tarihi bir kararla" hava sahasını Ä°srail'i de kapsayacak ÅŸekilde tüm sivil uçuÅŸlara açmasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

ABD BaÅŸkanı Joe Biden, dün, Ä°srail ve Filistin'den sonra Orta DoÄŸu turunun ikinci ayağı olan Suudi Arabistan'a geçeceÄŸine deÄŸinerek ÅŸunları söylemiÅŸti:

"Yarın (15 Temmuz 2022) Ä°srail'den doÄŸrudan Cidde'ye, Suudi Arabistan'a uçan ilk Amerikan BaÅŸkanı olacağım. Bu, önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor. Yarın Suudi liderliÄŸi ile görüÅŸmemde doÄŸrudan bir mesaj taşıyor olacağım: Tüm bölgeye ve açıkçası tüm dünyaya barış ve daha istikrarlı olaÄŸanüstü fırsatlar getirecek bir mesaj."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER