Bursa

Tarihi handaki taş değirmende elde edilen tahinler büyük rağbet görüyor

Bursa’da 4 kuşaktır taş değirmende tahin yapan işletmenin ürünlerine vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor.

Tarihi handaki taş değirmende elde edilen tahinler büyük rağbet görüyor
02-02-2019 13:06

Tarihi Çukur Han’da 1935 yılında açılan dükkanlarında taÅŸ deÄŸirmende susam öÄŸüterek sıcak tahin üreten iÅŸletme, 84 yıl önceki usulle tahin elde ediyor. Bursa’da artık kalmayan taÅŸ deÄŸirmen usulünü devam ettiren iÅŸletmenin tahinleri meÅŸhur. VatandaÅŸlar taÅŸ deÄŸirmende çekilen tahinleri doÄŸal ve lezzetli olduÄŸu için tercih ediyor. Tarihi hanın içindeki taÅŸ deÄŸirmende üretilen doÄŸal tahinlerin kilosu 22 liradan satışa sunuluyor. 
Dedesinden kalan iÅŸletmenin 4. kuÅŸak iÅŸletmecisi olduÄŸunu ifade eden Hakan Helvacı, “Biz kurulduÄŸumuz tarihten itibaren üretim ÅŸeklimizi deÄŸiÅŸtirmedik. Bizim taÅŸ deÄŸirmende ürettiÄŸimiz tahinler doÄŸal, diÄŸerleri gibi zımpara ile öÄŸütülmüyor. Kanserojen deÄŸil, yüzde yüz doÄŸal. O yüzden lezzetli ve saÄŸlıklı. VatandaÅŸlar bunu bildiÄŸi için bizi tercih ediyor. Tahinin kilosunu 22 liradan satmaktayız. 84 yıl önce nasıl üretiyorsak ÅŸimdi de aynı ÅŸekilde üretim yapıyoruz. Bizim iÅŸletmeye 3 kuÅŸaktır gelen müÅŸteriler var” dedi. 
Tahin almak için gelen vatandaÅŸlar ise, “Biz buraya yıllardır geliyoruz. Babalarımız da buraya geliyordu. Buradaki tahin marketlerde satılan tahinlere benzemiyor. Çok lezzetli ve doÄŸal” ÅŸeklinde konuÅŸtu. (iha)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER