Gündem

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu: "Kılıçdaroğlu PKK'ya mevzi kazıyor"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuoşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Kılıçdaroğlu, PKK'ya mevzi kazıyor" dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu:
06-03-2019 18:56

Bursa'da sanayici ve iÅŸ adamlarıyla bir araya gelen ÇavuoÅŸoÄŸlu, muhalefete yüklendi. CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun geçtiÄŸimiz gün bir televizyon programında yaptığı açıklamalara deÄŸinen ÇavuÅŸoÄŸlu, "CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, milletin gözünün içine baka baka, 'YPG ve PYD bize mi saldıracak' diyor. 17 yaşında Reyhanlı'da YPG'nin attığı roketle hayatını yitiren öÄŸrenci kardeÅŸimiz Fatma Avlar için ne diyeceksin? Kilis'te PYD'nin ve YPG'nin attığı roketle bir camide ÅŸehit olan 2 kardeÅŸimiz için ne diyeceksin? 'Bize niye saldırsın ki?' diyor. Bir kere PYD ve YPG dediÄŸiniz PKK'nın ta kendisidir. Sen bunlara 'Bir ÅŸeye saldırmayacak. Kendi halkının haklarını savunan bir örgüttür' diyorsan, PKK'ya aynı desteÄŸi veriyorsundur demektir" dedi.
CHP'nin gösterdiÄŸi belediye baÅŸkan adaylarına herkesin iyi bakması gerektiÄŸini söyleyen ÇavuÅŸoÄŸlu, "Dün PKK'ya imkanlarını seferber eden DBP'nin Siirt'in BaÄŸlan Belediye BaÅŸkanı Muammer Canbulat'ı bugün CHP aynı yerden belediye baÅŸkan adayı gösterdi. KılıçdaroÄŸlu, PKK'ya mevzi kazıyor. Bursa'da da HPD aday çıkarmadı, kimi destekliyor? Tabii ki CHP'yi" diye konuÅŸtu.
Türkiye'nin beka meselesi olduÄŸunu belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, "Türkiye'nin beka meselesi yoktur diye ısrarla açıklama yapıyor ya muhalefet, Türkiye'nin beka sorunu CHP'nin başındaki Kemal KılıçdaroÄŸlu'dur. PYD ve YPG'ye dönük yapmış olduÄŸu bu açıklamaları esasen PKK'ya dönük destek mesajlarıdır. Bugün ABD'nin Savunma Bakanı Ashton Carter'ın PYD ve YPG'yi PKK'dan ayıramadığı bir ortamda KılıçdaroÄŸlu 'PYD ve YPG bize mi saldıracak' diyor. Burası Anadolu, herkes görünen yüzün perde gerisindekini düÅŸünmek zorundadır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER