Gündem

Teröriste ‘serbest’ çevreciye ‘yasak’

Teöristler bomba yüklü araçlarla binerce kilometre serbestçe seyahat edip eylem gerçekleştirebilirken, Artvin'e gitmek isteyen çevrecileri taşıyan otobüs Sinop-Trabzon arasında tam 12 kez durduruldu.

Teröriste ‘serbest’ çevreciye ‘yasak’
20-02-2016 16:05

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Ankara’nın kalbinde patlayan bombalı araç İzmir’de kiralanmış, İstanbul’a götürülmüş, Diyarbakır’da satılmış… Araç toplamda 2832 km yol yapmış ve bu yolculukta hiç güvenlik noktasına takılmamış. Ancak gelin görün ki Artvin’de yapılmak istenen maden ocağına tepki göstermek için yola çıkan Sinoplu çevreciler, sadece Sinop-Trabzon arasında 12 kez durdurup polis tarafından arandı.

Sinoplu çevreciler Artvin’deki direnişe katılmak için toplandıklarını ve yola çıktıklarını belirtiyor. 0549 8072799 numaralı WhatsApp Sözcü İhbar Hattı’na ulaşan çevreciler çektikleri fotoğrafları paylaştı. 800 kilometrelik yolun her 100 km’sinde bir iki kez durdurulduklarını ve kimlik sorgusu yapıldığını belirten çevreciler “Bombalı aracı 3 bin kilometre boyunca durdurmayan polis, yeşili korumak isteyen çevrecileri 12 kez durdurdu” diye tepki gösteriyor. Her polis çevirmesinde araçtan indirilerek üstleri aranan çevrecilerin kimlik kontrolü de yapıyılor.

Güvenlik kontrolü ve kimlik sorgusunun ardından saatlerdir yollarda polis tarafından bekletildiklerini belirten çevreciler 6 ili geçtikten sonra Artvin sınırına gelebildi. Ancak Cankurtaran bölgesinde 13′ncü kez durdurulan çevreciler henüz Artvin’e sokulmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER