AsayiÅŸ

Teröristlerin 4 yıl önce kaçırdığı Uzman Çavuş Polat’ın naaşına ulaşıldı

Şırnak’ta, 4 yıl önce sınav için şehir merkezine giden ardından birliğine dönmeyen ve PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Jandarma Uzman Çavuş Ferdi Polat’ın şehit olduğu belirlendi. Şehit Jandarma uzman Çavuş Ferdi Polat için uğurlama töreni düzenlendi.

Teröristlerin 4 yıl önce kaçırdığı Uzman Çavuş Polat’ın naaşına ulaşıldı
18-06-2019 16:32

Şırnak merkeze baÄŸlı YeniaslanbaÅŸar köyü Jandarma Karakolu’nda görevli olan Uzman ÇavuÅŸ Ferdi Polat (28), 12 Aralık 2015’te Açık ÖÄŸretim Fakültesi sınavına girmek için kent merkezine gitti ve birliÄŸine geri dönmedi. PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Polat’ın cansız bedeni 4 yıl sonra daÄŸlık alanda bulundu. Baba Rıdvan Polat’tan alınan DNA örneklerinin uyuÅŸmasıyla bulunan cesedin Uzman ÇavuÅŸ Ferdi Polat’a ait olduÄŸu kesinleÅŸti.
Åžehit Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Ferdi Polat için 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uÄŸurlama töreni düzenlendi. Düzenlenen törene, Şırnak Valisi Mehmet AktaÅŸ, 23’inci Jandarma Sınır Tümen Komutanı TuÄŸgeneral Halil Soysal, Şırnak Belediye BaÅŸkanvekili Ä°hsan Gören, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve silah arkadaÅŸları katıldı.
Şırnak 23’ünü Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törende, ÅŸehit Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Ferdi Polat’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, katafalka konuldu. Saygı duruÅŸunda bulunulmasının ardından ÅŸehidin özgeçmiÅŸi okundu ve dua edildi. Düzenlenen törenin ardından Åžehit Polat’ın cenazesi Gaziantep’in Nurdağı ilçesine gönderilmek üzere omuzlarda ambulansa kadar taşındı.
(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER