Bursa

TOFAŞ altyapısında yetişen milli basketbolcu feci kazada hayatını kaybetti

TOFAŞ altyapısında yetişen ve geçmişte Fenerbahçe ve Karşıyaka gibi kulüplerin formasını giyen eski milli basketbolcu İlkan Karaman’dan üzen haber geldi. 34 yaşındaki İlkan Karaman, bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

TOFAŞ altyapısında yetişen milli basketbolcu feci kazada hayatını kaybetti
08-09-2024 11:52
08-09-2024 11:55

Muğla’nın Datça ilçesinde bir kaldırımda yürüyen Karaman’a, alkollü olduğu öne sürülen bir sürücünün kullandığı aracın çarptığı belirtildi. Kaza sonucu Karaman’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Basketfaul'de yer alan habere göre, dalış yapmaya Datça’ya giden Karaman, benzin alan arkadaşını yol kenarında beklerken, kontrolünü kaybeden araç kaldırıma çıktı. Kaza sonucu aracın altında kalan Karaman’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği ifade edildi.

TAZİYE MESAJI

Fenerbahçe Beko, İlkan Karaman için taziye mesajı yayımladı. Sarı lacivertli kulüp, Karaman için şu ifadeleri kullandı:

"2012-2014 yılları arasında formamızı giyen milli sporcumuz İlkan Karaman’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İlkan Karaman’a Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve basketbol camiasına başsağlığı ve sabır dileriz."

İLKAN KARAMAN KİMDİR?

1990 doğumlu İlkan Karaman, TOFAŞ altyapısından yetiştikten sonra kariyerinde birçok önemli takımda forma giydi. Sırasıyla Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe, Acıbadem Üniversitesi, Beşiktaş, İBB, Büyükçekmece, Fransız ekiplerinden Cholet ve Antibes, Petkim Spor, Yalovaspor, Manisa BB ve son olarak Çayırova Belediyesi takımlarında oynadı.

Karaman, uluslararası arenada da Türkiye'yi temsil etti. 2009 ve 2010 yıllarında düzenlenen FIBA Avrupa 20 Yaş Altı Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye 20 yaş altı millî takımının formasını giydi. Ayrıca, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde de "12 Dev Adam" kadrosunda yer alarak millî takıma katkı sağladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER