Yaşam

Tokat’ın doğal piramidi keşfedilmeyi bekliyor

Bölgede yaşayan halk, bu doğa harikasının keşfedilmesini ve turizme kazandırılmasını bekliyor. Vadinin ortasında yer alan bu dağ, doğa severler ve fotoğrafçılar için de eşsiz görsellik sunuyor.

Tokat’ın doğal piramidi keşfedilmeyi bekliyor
29-05-2024 12:05

Tokat’ta bulunan bir dağ, mısır piramitlerine benzeyen görselliği ile dikkat çekiyor. Tokat ile Turhal arasında yer alan ve bölge halkı tarafından "Kazova" olarak bilinen vadinin ortasında bulunan bir dağ, Mısır piramitlerine benzer görselliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Düz vadide yükselen bu dağ, simetrik yapısı ve keskin hatları ile görenlerde büyük bir merak uyandırıyor. Kazova vadisinin uçsuz bucaksız düzlüklerinden her noktadan görülebilen bu dağ, doğanın adeta bir sanat eseri gibi ortaya çıkardığı eşsiz bir manzara sunuyor. Bölgede yaşayan halk, bu doğa harikasının keşfedilmesini ve turizme kazandırılmasını bekliyor. Vadinin ortasında yer alan bu dağ, doğa severler ve fotoğrafçılar için de eşsiz görsellik sunuyor. Gizemini koruyor


Yöre halkından Aybike Gamze Gazioğlu, uzmanlar tarafından incelenip turizme kazandırılmasını istediklerini belirterek, “Dünyanın birçok noktasında piramitler mevcuttur. En ünlü ve favori olan piramitler de Mısır’da bulunmaktadır. Biz şu an Tokat’tayız ve Tokat’ta da Mısır piramitlerine örnek olacak bir dağ bulunmaktadır. Daha önce Bosna’da da bulunan Türk piramitleri ve Çin’de bulunan piramitler de aslında piramitlerin biraz Türklerle alakalı olduğunu bizlere söylüyor. Tokat’ta Kazova bölgesinde hem farklı bit türleriyle hem de kendine has yetiştirildiği ürünlerin yanı sıra piramide benzer bir yapı bulunmaktadır. Hatta benzer demeyelim direkt onun piramit olduğunu söyleyelim. Burada bir yerleşim yeri de bulunmaktadır. Yerleşim yerinin tam tepesinde de piramit bulunmaktadır. Tokat ile Turhal arasında bulunan bu dağın eğer bir yapı ise uzmanlar tarafından incelenip bunun turizme kazandırılmasını bekliyoruz. Yöre halkı olarak bu dağın piramit olmasından şüpheleniyoruz. Gerçekten piramitse turizme kazandırılması ve Tokat’ta da böyle bir yapının ispatlanmasını talep ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER