AsayiÅŸ

Tokat'taki kayıp çocukların kaçırılma ihtimali ağırlık kazandı

Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde geçen hafta salı günü kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı, tüm arama çalışmalarına rağmen Kelkit Çayı’nda da bulunmadı. Çocukların kaçırılma ihtimali ağırlık kazanırken Emniyet Genel Müdürlüğü’nden görevlendirilen özel ekip ilçeye geldi.

Tokat'taki kayıp çocukların kaçırılma ihtimali ağırlık kazandı
06-01-2016 16:59

 

ReÅŸadiye’nin Çermik Mahallesi’nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komÅŸuları Nafize ve Ä°brahim TaÅŸçı çiftinin çocukları Dursun KaÄŸan, geçen hafta salı günü saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı.

Bayram ve Dursun KaÄŸan, evlerine dönmeyince, aileleri mahallede arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar bulunamadı.

Bunun üzerine aileler saat 14.00’de durumu polise bildirdi. Polis ekipleri ilçede arama çalışması yaparken, belediye hoparlöründen 2 çocuÄŸun eÅŸkali verilerek kayıp oldukları anons edildi. Arama çalışmalarına jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri de destek verdi. Yüzlerce ilçe sakini de arama çalışmalarına katıldı. Ä°lçedeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

Ä°lçede en son Çermik Mahallesi’nde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan iki çocuÄŸun, evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Kelkit Çayı’na düÅŸme ihtimali üzerine de o bölgede arama çalışması yapıldı. Ancak, çocuklara ulaşılamadı.

SU YENÄ°DEN BIRAKILDI

Çocukların kaybolduÄŸu günün ertesinde sonra ilçede kriz masası oluÅŸturuldu. Kaymakam Faruk Erdem tarafından yöneltilen kriz masasında ekipler çocukların en son görüldükler Kelkit Çayı ve civarında çalışma baÅŸlattı. Ormanlık alanda asker, mahallede polis ve Kelkit çayında ise AFAD ve Ankara’dan gelen Jandarma arama Kurtarma (JAK) ekibi çocukların izini sürdü.

Önce Kılıçkaya Barajı'nın kapakları kapatılarak Kelkit Çayı'nın su seviyesi düÅŸürüldü, ayrıca bazı noktaların su akışının yönü deÄŸiÅŸtirildi. Özel bir firmaya ait hidroelektrik santralinin bulunduÄŸu yaklaşık 25 kilometrelik alan ekipler tarafından didik didik arandı, ancak olumlu sonuç alınamadı. Ayrıca HES’in kapakları açılarak önünde oluÅŸan gölet boÅŸaltıldı, ancak yine sonuç alınamadı. Ä°lçe halkının da destek verdiÄŸi çalışmalar dün 15’i dalgıç 17 kiÅŸilik uzman JAK ekibinin Kelkit Çayı'nda yaptığı arama tarama çalışması ile sona erdi.

Sivas’ın SuÅŸehri Ä°lçesinde bulunan Kılıçkaya Barajı’nın kapakları yeniden açılarak Kelkit Çayı'na su verildi. Bu çalışma ile çocukların cesetlerinin herhangi bir yere takılıp, suyun akışı ile hareket etmesi hedeflendi. Ayrıca AFAD ekiplerinin cuma günü Kelkit Çayı kenarında yeniden arama yapacağı öÄŸrenildi.

POLÄ°S ’KAÇIRILMA’ Ä°DDÄ°ASINA YOÄžUNLAÅžTI

Kayıp komÅŸu çocuklarının 8 gün süren çalışma sonrası bulunamaması üzerine kaçırılmış olabilecekleri ihtimaline yoÄŸunlaşıldı. Bu kapsamda önceki gün Emniyet Genel MüdürlüÄŸü’nden özel ekip geldi. Gelen ekipler titiz bir çalışma yürüterek, kayıp iki çocuÄŸun en son kimle görüÅŸtüklerini ve güvenlik kameralarını inceleyerek çalışma baÅŸlattı. Ayrıca bazı kiÅŸilerin de ifadesine baÅŸvuruldu. Ä°lçe Kaymakam Faruk Erdem ise sosyal medya hesabından ÅŸu açıklamayı yaptı:

"Åžunu bilin ki, Emniyet Genel MüdürlüÄŸü’nden gelen bir özel ekip çocukların bulunması ile ilgili titiz bir çalışma yürütüyor. Çocukların nehre düÅŸme ya da arazide kaybolma haricindeki diÄŸer ihtimalleri olayın başından beri her zaman gündemimizdeydi zaten. Bu anlamda hiçbir olasılığın gözardı edilmediÄŸini bilmelisiniz. Ben ve benim gibi bir çok kiÅŸi de ya çocuk sahibi ya da yeÄŸeni, komÅŸusu vs. var ve bu konuda hassasız. Kısacası çocuklarımızın bulunması için çalışmalarımız devam ediyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER