Gündem

Transfer Merkezi'nin açılışı için vatandaşlar gün sayıyor

Samsun’un ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, şehir merkezine tek araçla ulaşmalarını sağlayacak Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’nin hizmete girmesini bekliyor.

Transfer Merkezi'nin açılışı için vatandaşlar gün sayıyor
18-09-2022 22:10

Ä°lçelerden ÅŸehir merkezine, ÅŸehir merkezinden de ilçelere birkaç vasıta deÄŸiÅŸtirerek ulaÅŸan vatandaÅŸların bu çilesi, Samsun BüyükÅŸehir Belediyesi’nin yaptığı Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’nin hizmete girmesiyle son bulacak.

Kentin doÄŸu ilçelerinden ÅŸehre gelen yolcular son durak olan Belediye Evleri KavÅŸağı’nda inerken, batı ilçelerinde yaÅŸayanlar Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tramvay Ä°stasyonu’na, Güney ilçelerinden oturanlar ise otogarda inerek ikinci vasıtayla merkeze geliyor.


Åžoför esnafının ve vatandaÅŸların ulaşım sorununu Toplu Ulaşım Transfer Merkezi ile çözmeye hazırlanan Samsun BüyükÅŸehir Belediyesi, açılış için gün sayıyor. Merkeze tek araçla gelebilecekleri transfer merkezinin bir an önce açılmasının heyecanını yaÅŸayan vatandaÅŸlar, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir’e teÅŸekkür etti.

7’den 70’e herkesi mutlu eden merkezle ilgili düÅŸüncelerini belirten vatandaÅŸlardan lise öÄŸrencisi Gamze KumaÅŸ, “Åžükürler olsun ki sonunda 2-3 araç deÄŸiÅŸtirmekten kurtulacağız. Samsun- ÇarÅŸamba Halk Otobüsü artık BüyükÅŸehir Belediyesi KavÅŸağı’na kadar gidecek.

ÖÄŸrenci olduÄŸumuz için maddi manevi büyük kolaylık olacak. Çünkü gidiÅŸ geliÅŸ çok masraflı oluyordu. Åžu an çok güzel oldu. Åžehir merkezine tek araçla gidebileceÄŸiz ve hem ekonomik hem de zaman açısından önemli avantaj saÄŸlayacak” dedi.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ä°letiÅŸim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öÄŸrencisi Yaren AkbaÅŸ, “Fakültemiz ÇarÅŸamba’da. Hafta sonlarında ailemin yanına gidiÅŸ geliÅŸ yaparken 3 araç deÄŸiÅŸtirmek zorunda kalıyorum. Bu hem yorucu hem de maddi açıdan zorluyor. Hizmete girecek bu yeni merkez ile birlikte tek araçla evime gidebileceÄŸim.

Bu benim için çok büyük kolaylık oldu. Açılacağı günü de merakla bekliyorum” diye konuÅŸtu.


Ladik’te yaÅŸayan ev hanımı Åžaziye Akkaya ise “Samsun’a gittiÄŸim zaman otogarda iniyorum. Sonra merkeze giden araca biniyorum. Oradan da gideceÄŸim yere dolmuÅŸla ulaşıyorum. 15 gün önce Samsun’a gittim. Çok bunaldım.

Otogarda tam 1.5 saat araç bekledim. Hastane randevuma geç kaldım. Ä°nÅŸallah indi bindi yapmayacağız. Çarşıda indiÄŸimiz zaman istediÄŸimiz yere gidebileceÄŸiz. Çilemiz bitiyor. Bizi unutmayıp merkezi yapanlardan Allah razı olsun“ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

BaÅŸkan Demir: “Bu kurslar kadınlarımızın hayatına ışık oluyor”


Öte yandan, Samsun BüyükÅŸehir Belediyesi, kadınların hayatın her alanında aktif rol almalarını saÄŸlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. BüyükÅŸehir Belediyesi’nin sunduÄŸu hizmetler ve kurslardan faydalanan kadınlar, hem sosyalleÅŸiyor hem de aile ekonomilerine katkı sunuyor.


BüyükÅŸehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi BaÅŸkanlığı öncülüÄŸünde 2019’dan bu yana mefruÅŸattan, ön muhasebeye, Kur’an öÄŸreniminden takıya, ahÅŸap boyamadan iÅŸaret dili eÄŸitimine kadar 88 farklı kurs programı düzenlendi. Açılan kurslarda 3 bin kadının mahareti, kurslarda verilen teknik bilgiyle harmanlandı.


Samsun BüyükÅŸehir Belediyesi bu yıl da 4 farklı noktada kadınlara ücretsiz hizmet sunacak. 2022- 2023 eÄŸitim- öÄŸretim yılı kursları için ön kayıtlar alınmaya baÅŸladı. Kurslar, Sadi Tekkesi Aile YaÅŸam Merkezi, Amisos Aile YaÅŸam Merkezi, Millet Bahçesi Hanımlar Lokali ve Kadıköy Mahallesi Kültür ve YaÅŸam Evi’nde (PaÅŸa Konakları) düzenlenecek.

SASKÄ°’den kaçak su kullananlara 3 milyon 198 bin 500 lira ceza


Samsun BüyükÅŸehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Ä°daresi (SASKÄ°) de su kullanımındaki haksızlığı önlemek amacıyla kaçak su ve usulsüz kullanıma yönelik 17 ilçede kapsamlı mücadelesini sürdürüyor. Yılın ilk 9 ayında 1611 adrese toplamda 3 milyon 198 bin 500 lira ceza uygulandı.


16 ekip ve 36 personel ile baÅŸta tarım arazileri olmak üzere saha araÅŸtırmalarını sürdüren SASKÄ° Genel MüdürlüÄŸü içme suyunu tarla ve bahçelerinde kaçak kullananların peÅŸini bırakmıyor. VatandaÅŸlardan gelen ihbarları da deÄŸerlendiren ekipler, kaçak su kullananları tek tek tespit ediyor.

Ardından idari para cezası uygulayarak, hukuki süreç baÅŸlatıyor. Bu yılın ilk 9 ayında 1611 adrese toplamda 3 milyon 198 bin 500 lira ceza uygulandı. SASKÄ° Genel MüdürlüÄŸü içme suyu aboneliÄŸi yaptırmadan ev ile iÅŸ yerlerinde kaçak su kullananların tespitini saÄŸlamak adına mücadelesini titizlikle yürütüyor. VatandaÅŸlardan da bu noktada destek isteyen ekipler, bu tarz durumlarla karşılaÅŸtıklarında Alo 185 ÇaÄŸrı Merkezine ihbarda bulunmaları uyarısında bulundu.


Samsun BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir, "Halkımızın içme suyu anlamında maÄŸduriyet yaÅŸamaması, kaynaklarımızın daha etkin kullanılması ve kaçak veya usulsüz su kullanımlarının önüne geçmek adına denetim çalışmalarımızı yoÄŸunlaÅŸtırdık. Usulsüz ve kaçak su kullananlara gerekli cezai iÅŸlemleri uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER