AsayiÅŸ

TSK’da FETÖ soruşturmasında tutuklu sayısı 188’e yükseldi

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 49 ilde eş zamanlı yapılan operasyonların ardından gözaltına alınan şüphelilerden 188’i tutuklanırken, 65 asker itirafçı olup ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

TSK’da FETÖ soruşturmasında tutuklu sayısı 188’e yükseldi
08-12-2017 22:27

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruÅŸturma kapsamında aralarında muvazzafların da bulunduÄŸu 343’ü asker 370 ÅŸüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarılmıştı. Operasyonlar sonucu gözaltına alınan ÅŸüphelilerden 188’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, askerlerden itirafçı olan 65 ÅŸüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltındaki 17 ÅŸüphelinin adli iÅŸlemleri devam ederken, 73 ÅŸüphelinin ise firari konumda oldukları kaydedildi.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, haklarında gözaltı kararı verilen 5 muvazzaf askerin yurt dışı görevinde olduÄŸu ve bilgi verilmeden Genelkurmay BaÅŸkanlığı tarafından Türkiye’ye çaÄŸrıldığı öÄŸrenildi. ÇaÄŸrılan askerlerden 3’ünün Türkiye’ye giriÅŸi sırasında gözaltına alındığı, 2 askerin ise halen geri dönmediÄŸi belirtildi.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER