Magazin

Tüm kadınlara ilham verecek mesajlar...

Tüm kadınlara ilham verecek mesajlar...
08-03-2020 23:34


Ünlü isimlerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınlara ilham verecek mesajlar...
Her türlü zorluğa göğüs geren, çalışan, üreten,sevgisiyle dünyayı güzelleştiren, hayatımıza dokunan, bizi biz yapan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.Anne, eş, abla, öğretmen, doktor, sanatçı; tek isme, tek kalıba sığamayacak kadın gücü hayatın her alanında pozitif etkisini fazlasıyla hissettiriyor.İçimizdeki sevgi, üretme becerisi ve yere sağlam basan adımlarımız olduğu sürece unutmayalım ki her gün bizim günümüz. Başarılı projeleriyle takip ettiğimiz ünlü isimler Cosmopolitan Türkiye'nin Mart sayısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için tüm kadınlara ilham verecek mesajlar paylaştı...

 Her türlü zorluğa göğüs geren, çalışan, üreten,sevgisiyle dünyayı güzelleştiren, hayatımıza dokunan, bizi biz yapan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.Anne, eş, abla, öğretmen, doktor, sanatçı; tek isme, tek kalıba sığamayacak kadın gücü hayatın her alanında pozitif etkisini fazlasıyla hissettiriyor.İçimizdeki sevgi, üretme becerisi ve yere sağlam basan adımlarımız olduğu sürece unutmayalım ki her gün bizim günümüz. Başarılı projeleriyle takip ettiğimiz ünlü isimler Cosmopolitan Türkiye'nin Mart sayısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için tüm kadınlara ilham verecek mesajlar paylaştı...
Buse Terim Bahçekapılı
"Coco Chanel'in çok sevdiğim bir sözü vardır: 'Kendin olmaya karar verdiğin an güzelleşirsin' der.Yürekten katıldığım ve her fırsatta dillendirdiğim bir mottodur. Ben buna ek olarak 'kendin olmaya karar verdiğin an özgürleşirsin' diyorum. Her kadının içinde farkında olmadığı bir gücü olduğuna inanıyorum. O gücü açığa çıkaran bazen bir fikir, bazen bir kişi, bazen risk alarak adım attığın bir andır.Özgürleştikçe güzelleşen güçlü kadınların günü kutlu olsun."
GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN 
Ayşegül Aldinç
"'Kadınlar çiçektir' gibi kadını tanımlayan cümlelerin süsü beni oldum olası mutsuz etti. Kadının 'süs'addedilmediği, toplum içinde her platform ve biçimde daha fazla yer aldığı ve en önemlisi hiçbir kadının katledilmediği günlerin temenni olmaktan çıkıp artık gerçek olabilmesini tüm kalbimle diliyor, istiyorum. Tüm bunlar hâlâ ütopik geliyorsa da mutsuzluğumla başa dönerim. Ama ben umudumu kaybetmedim."
Başak Dizer Tatlıtuğ
"Kadının en büyük gücü kendini gerçekleştirmesinde yatıyor. Ona diretilenden farklı; kendi ruhunu,yeteneğini ve karakterini koyabileceği alanlarda özgür olmalı. O zaman bir çiçek gibi açılıyor.Kadınlığının gücü kendi bilgeliğini ve potansiyelini bilip onu yaratmasında saklı. İster kariyeri, ister güzel sanatlarda yeteneği, ister anneliği, isterse sadece bir çiçek bakımı. İçindeki 'o' neyse, gerçekten 'o' olabilmeli kişi."
Didem Balçın
"İnsanlığın mutlu olduğu yer; öğrenen ve öğreten,mücadele eden, korkmayan, yılmayan kadınların olduğu yerdir. Ne olursa olsun 'ben iyiyim' deyip yoluna devam eden, tarihin derinliklerinden bu yana doğa ile uyumu hep var olan, içindeki gücü keşfettiğinde toplumların aydınlanmasına ön ayak olan kadınların. Bu yüzden içindeki gücü ve temel haklarını unutma! Yaşamak, özgürlük ve kendi mutluluğunu arama hakkı… Çünkü adımını attığın her yerde güle değecek kuşların kanadı!"
Ezra-Tuba Çetin
"Sen istersen yaparsın. Her şeyi değiştirebilir,yanlışı doğru yapabilirsin. Çünkü geleceği kadınlar değiştirecek. Geleceğin aydın kadınlarının 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlarız."

Mehtap Elaidi
"Bu Kadınlar Günü'nde kendini tanıtmaktan kaçınmayan, altı dolu yaşamlar kuran müdanasız
kadınlardan olmaya devam, diyorum ben. Her gün olması gerektiği gibi,bugün de özel olduğunuzu hissedin, kendinizi sevin,sesinizin ne kadar değerli olduğunu unutmayın!"

Demet Şener Küpeli
"Mustafa Kemal Atatürk,'Dünyada her şey kadının eseridir' diyerek aslında kadının önemini ve gücünü çok güzel anlatmıştır. Hepimiz için önemli olan aile kavramı da kadın sayesinde var olmaktadır. Anne olmak, eş olmak, hayat süresince başarılı olmak ve tüm bunları büyük bir özveriyle aynı anda yapabilmek sadece biz kadınlara has bir özellik. Tüm kadınların Kadınlar Günü'nü en güzel duygularımla kutluyorum. Bize güçlü ve mutlu olmak yakışıyor, bunu unutmayalım."
Cansu Tosun
"Kendinin farkında ol, ne güzel bir mucizesin sen. Kendi dünyanı güzelleştiren, dönüştüren,yenileyen kadın ol! Denemediysen bir dene bakalım, bak gör neler olacak."
Ece Seçkin
"Sadece bugüne özel değil, her gün kadınların günü olmalı. Kadın şiddetinin olmadığı ve özgürlüğünün kısıtlanmadığı bir dünyada yaşamak adına güzel dileklerde bulunuyorum."
Gülper Özdemir
"Kız çocuklarının okula gönderilmediği bir dünyada yaşamak, 21. yüzyılda halen düzeltemediğimiz şeylerin olduğunun kanıtıdır. En büyük problemimizin tek çözüm yolu, tüm kadınlarımızın bilinçli ve özgür bir dünyada yaşamasıdır. İnançlı, bilinçli, eğitimli bir dünya için en güçlü bireylerimiz olan kadınların, Kadınlar Günü kutlu olsun."
Atiye
"Her kadın ayrı bir dünyadır.Ve yine her kadın kendi dünyasını kurar.Umarım dünyanın her yerindeki kadınlar bu dünyalarında mutlu,sağlıklı ve özgür yaşar.Çünkü sadece bir bedenin içine sığdırılamaz kadın olmak."
Dilşad Çelebi
"Kadınlara yapılan baskıya ve ayrımcılığa sabretmek, dişimizi sıkmak, kabullenmek her ne kadar uzun vadede bizi güçlü kılsa da kitlesel bir uyanış için erteleyici olacaktır. Bu yüzden gücümüzü sabrederek değil, bize yapılan haksızlıklara sesimizi çıkararak gösterelim.Bunu kendimiz için yapmasak da diğer kadınlar için yapalım."
Naz Özgülüş
"Kadın demek doğayla bir olmak demek, anne demek,sevgi demek, emek demek,kadın olmak çok çalışmak,hep düşünmek, hep üretmek, elinden ne geliyorsa yapmak demek. Kadın olmak kollarını hep açmak demek. Kadın olmak hep sevmek, çok sevmek demek.Havva'sız Adem, Adem'siz Havva düşünülebilir mi hiç? Hepimiz bir anneden doğduk, bir anneden doğanı sevdik ya da anne olmaya gebeyiz. Bu büyük sevgi ve emeği hiçe saymadan yaşayalım. Adil olalım."




İdlib'den SON DAKİKA HABERİ: Sınıra sevkıyat tüm hızıyla sürüyor! İşte İdlib'de son durum
Süper Lig'de Beşiktaş evinde Ankaragücü'nü ağırlıyor! Sergen Yalçın'ın muhtemel 11'i...
Esenyurt'ta tuvalet sırası kavgasında 3 kardeş bıçaklandı
Hizmetçiler oyuncusu Deniz Baysal meğer ünlü şarkıcı ile evliymiş... İşte Hizmetçiler'in Ela'sı Deniz Baysal'ın ünlü eşi...
Ünlü isimlerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınlara ilham verecek mesajlar...
Dünya medyası İdlib'den gelen son dakika karelerini servis ediyor! İşte İdlib'deki son durum


Su Soley
"Kadınları ağdalı cümlelerle yüceltmek kolay ancak manasızdır. Önemli olan gereksiz teferruata girmeden 'kadın'ın varlığına saygı duyabilmektir. Sadaka sevgiler ve lütfen saygılar, gideremediğiniz kokuya parfüm sıkmaya benzer.Oysa ki kadınlar zaten kötü kokmayı sevmez. Virginia Woolf'un bir sözüne atıfta bulunarak söylemek isterim ki; 'istediğiniz kadar bedenlerimizi kilitleyin, yollarımızı kapayın. Aklımızın özgürlüğüne vurabileceğiniz bir kilit henüz bulunmadı.'
Fatma Turgut
"Kendine inanmak en büyük lüks şu hayatta. İsteyen konuşur, sen yaparsın! Gücüne, ışığına ve kalbine inan. Gerisi su gibi akar."
Deniz Marşan
"8 Mart kadınların gücünü hatırlamamız gereken gün. Aslında bunu bir gün değil, her gün hatırlamalı tüm kadınlar. Durum ne kadar kötü olursa olsun hep bir umut var ve yapmamız gereken bizde bu gücün olduğunu bilmek. Şiddetin her türlüsüne her zaman karşı durmalıyız; şiddet önce kendini duygusal olarak çıkartıyor bu kabul edilirse fiziksel şiddete varıyor sonuç. Kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğunu düşünmeyen bir erkekle asla beraber olmamalıyız. Kısıtlayan,kendi bedenimizle ilgili karar veren, kıskanan ki çoğu öğretimiz bunun sevgi göstergesi olduğunu söyler! Asla izin vermemeliyiz. Eşit hak ve özgürlüklere sahibiz.Hepimiz bunu bilmeli ve savunmalıyız her zaman. Kadın olmak çok güzel. Bunun değerini bilip yaşattığımız, nice kutlamalı günlerimiz olsun.''
Oya Unustası
"Kadın cinayetlerinin cezasız kalmadığı, kadına şiddetin artık son bulduğu, eşit haklara sahip bir geleceğe umutla bakabildiğimiz, potansiyelimizi izin almadan, yargılanmadan, toplum baskısı görmeden özgürce gösterebildiğimiz, sesimizi kısmadan, korkmadan konuşacağımız günleri görebilmek dileğiyle. Kadını,erkeği farketmez,bize her gün kutlu! 8 Mart vesilesiyle özümüzü hatırlayalım.En kalpten sevgilerimle emekçi kız kardeşlerim."
Zeynep Tosun
"Sadece Kadınlar Günü özelinde değil, her gün kadınların 'kız kardeşlik müessesesiyle' birbirlerine destek olmaları, yüreklendirmeleri ve hayatta yaşanacak her anda hep yan yana durarak güçlenmeleri ve birbirlerinin sırtındaki gizli el olmaları gerektiğine inanıyorum. Ailemdeki kadınlara, en yakın kadın arkadaşlarıma, ekibimde yer alan kadınlara, benim tasarımlarıma muhteşem tel kırma dokunuşunu yapan Anadolu kadınlarına ve tanımasam da her gün iletişimde olduğumuz etrafımdaki tüm kadınlara sesleniyorum:Görüyorum seni. Uğraştığını, yorulduğunu, pes etmediğini görüyorum. Bazen hiç kolay değil, biliyorum.Kimse sana madalya vermese de, neleri başardığını, ne kadar güzel, ne kadar güçlü, ne kadar değerli olduğunu görüyorum. İyi ki varsın, 8 Mart'ın kutlu olsun!"
Karsu
"Toplumun yarısı kadındır; diğer yarısını da eğiten kadındır. Bir kızı eğittiğin zaman,bütün aileyi ve toplumu eğitmiş oluyorsun. Bir gencin, kızına nasıl davranmasını istiyorsan,oğlunu öyle yetiştir ve ömür boyu kendini eğit."
Şebnem Burcuoğlu
"Çalışan, üreten,kendi parasını kazanan,hayatını dolu dolu yaşayan,anlatacak hikayeler biriktiren insanlara saygım sonsuz. Mesele kadın veya erkek olarak bunu yapmak değil; mesele, dünyaya kendince bir iz bırakabilmek."

Alara Turan
"Her zaman içimdeki güce inandım çünkü her kadının içindeki gücün farkındalığı ile yaşadığı sürece üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk olmadığına, aklına koyduğu her şeyi yapabileceğine inananlardanım.Tarih boyunca ve dünyanın her yerindeki birçok kadın örneğinde olduğu gibi. Halide Edip, Nene Hatun, Frida, Evita, Hürrem Sultan, Marilyn Monroe, Benazir Butto gibi yüzlerce isimde olduğu gibi. Bu yüzden en sevdiğim reklam sloganıdır 'we can do it!'"
Selen Öztürk
"Kadın ateştir, güçtür, yaratandır; toprak anadır. Ruhumuza ve kalplerimize bu gerçeği fısıldamaktan ve hayatın her alanında cesur adımlar atmaktan asla vazgeçmeyelim."
Azra Kohen
"Toplumları doğuran kadınların hayatın her alanında daha aktif,daha etkili ve birbirini kollayan bir yapı ile var olmasının zamanı geldi!Çünkü #bizgeleceğiz."
Eda Taşpınar
"Kadın ve erkeğin toplumsal,siyasi, ekonomik alanlarda eşit haklara sahip olduğu ve eşit fırsatlar sunulması gerekliliği aslında bir insan hakları meselesidir.Toplumsal gelişimin ve toplumsal adaletin temelidir.Hepimizin üzerine düşen görev, kadın ve erkeklerin
her alanda eşit hak ve özgürlüğe sahip olduğunun bilincinde olan nesiller yetiştirmek ve devam etmekte olan eşitsizliklerin azalması için elimizden geldiğince bu alanlarda çalışmaktır. Unutmayalım kadının dahil olmadığı hiçbir şeyin yaşaması ve sürdürülür olması mümkün değil."
İlay Erkök
"Kadınların şiddetten uzak olacağı, istismar edilmeyeceği,saygı ve minnet duyulacağı, sevgisini en yürekten yaşayacağı, gidecekleri yere korkmadan gidebilecekleri, hal ve hareketlerini özgürce yapabilecekleri günleri olsun.Unutmayalım ki dünyanın yarısını kadınlar oluşturur,dünyanın diğer yarısını kadınlar yetiştirir."
Çağla Demir
"Haklarından vazgeçmeyen, inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen güçlü kadınların günü kutlu olsun!"
Şahika Ercümen
"Tarih boyu örneklerini gördüğümüz üzere kadınlar her zaman sabırlı, çalışkan ve hayal gücü yüksektir.Kalbi de, ciğeri de kocamandır. Kadınlar Günü'nde bu özelliklerimizi daha kuvvetlice hatırlayalım.Kadın isterse okyanusların en derinine de dalar, en yüksek dağa da tırmanır, yönetici de olur, harika bir eş, anne de olur. Bir kadının isteyip inandıktan sonra yapamayacağı hiçbir şey yok."

Deniz Berdan
"Herkesin emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.8 Mart'ın hangi trajediden sonra Kadınlar Günü ilan edildiği unutulmasın. Küçükten büyüğe hiçbir kadının mücadelesi küçük görülmesin."
Derya Beşerler
"Erkek çocuklarınızı eğitin. Onlara, bir kadına nasıl davranması gerektiğini öğretin. Ev işi öğretin. Nezaketi öğretin. Kız çocuklarınızı eğitin. Onlara, haksızlığa karşı susmamayı öğretin. Kadın olmanın değerini öğretin. Kadınlar; 'gelecek' sizin elinizde!"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER