Gündem

Tüpraş cayır cayır yanıyor!

İzmir'in Aliağa İlçesi Tüpraş Rafinerisi'nde yangın çıktı.

Tüpraş cayır cayır yanıyor!
17-07-2015 14:30

İZMİR'in Aliağa İlçesi Tüpraş Rafinerisi'nde yangın çıktı. Yangının ham petrol tankında çıktığı, Türpaş'ın söndürme ekiplerinin yanısıra Petkim ve İzmirBüyükşehir İtfaiyesinin de müdahale ettiği öğrenildi. 

 Tüpraş Rafinerisi'nde 160 metreküplük ham petrol tankında çıktığı öğrenilen  yangının İtfaiye ekipleri tarafından  kontrol altına alındığı bildirildi..


TÜPRAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Tüpraş rafinerisinde sabah çıkan yangın sonrasında, Tüpraş'tan açıklama yapıldı. Sabah saatlerinde İzmir'in Aliağa ilçesindeki rafineride çıkan ve kontrol altına alınan yangınla alakalı Tüpraş'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
  "Bugün saat 10:50’de Tüpraş İzmir rafinerisi hampetrol ünitesi tuz giderici çıkış hattında bir kaçak nedeniyle alevlenme meydana gelmiştir.
 
Rafineri teknik emniyet ekipleri duruma anında müdahale etmişler ve alevlenme kısa sürede söndürülmüştür. Olay sırasında Aliağa Belediyesi ve Petkim teknik emniyet grupları destek amaçlı rafineriye gelmişlerdir.
 

Olayın çevre ve insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamaktır. Rafineri üretim ve satış operasyonları planlandığı şekilde devam etmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER