Gündem

Türk Diyanet Vakıf-Sen, tam kapanmada sigara satışının yasaklanmasını önerdi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, bugün başlayacak tam kapanmaya ilişkin dikkat çeken bir tedbir önerisinde bulundu. Bu sürecin fırsata çevrilmesi gerektiğini belirten Ünal, tam kapanma boyunca sigara satışının yasaklanmasını istedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, tam kapanmada sigara satışının yasaklanmasını önerdi
29-04-2021 16:35

Türkiye bugün saat 19.00'dan baÅŸlayıp 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek tam kapanma dönemine giriyor. Kapanma döneminde bir dizi tedbir alınırken, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel BaÅŸkanı Nuri Ünal'dan da yeni tedbir önerileri geldi. Yazılı bir açıklama yayınlayan Ünal, koronavirüs pandemisi önlemleri kapsamında tam kapanmada sigara satışının yasaklanması çaÄŸrısında bulundu.

Ünal açıklamasında ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Bugünleri gelin fırsata çevirelim. Sigara tüketimini bitirelim, sigara içen tüm insanlarımız kullanmayı bırakmalılar. Tiryaki düzeyinde kullanıcı vatandaÅŸlarımız devletimizin saÄŸlamış olduÄŸu imkanlardan faydalanabilirler. YeÅŸilay'dan SaÄŸlık Bakanlığımızdan ve ilgili tüm kamu kurumlarından destek alabilirler. Bütçe diyoruz, maddi sıkıntılar diyoruz iÅŸte size bir fırsat, sigarayı bırak bütçene katkıda bulun, evine huzur getir. Çocuklarımızın yarınlara daha saÄŸlıklı ulaÅŸabilmesi için ve kapanma sürecini saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yaÅŸayabilmeleri için sigarayı bırakmanız güzel olacaktır, anlamlı olacaktır. Ailenizi, çocuklarınızı ve geleceÄŸinizi düÅŸünün sigarayı bu kapanma sürecinde bırakın.

"SÄ°GARA SATIÅžINA SINIRLANDIRILMA GETÄ°RÄ°LMELÄ°"

Bu 18 günlük kapanma sürecinde sigara kullanımının azalması ve azaltılabilmesi içinde devletimiz birtakım tedbirler alabilir. Sigara satışının sınırlandırılması, ulaşılabilirliÄŸinin zorlanması için satış sınırlandırılması getirilmelidir. ÖrneÄŸin büyük marketlerde, zincir marketlerde satılmaması gerekiyor. Alkol satılan bayilerde de satışı yasaklanabilir. 18 günü bir kazanıma çevirelim, sigara kullanımını bitirelim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER