Gündem

Türkiye doğruladı: Suriye'de koalisyon operasyonlarına katılmıyoruz

Türkiye, Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürüldüğü 24 Kasım’dan bu yana Suriye’de ABD öncülüğündeki koalisyonun operasyonlarına katılmadığını doğruladı.

Türkiye doğruladı: Suriye'de koalisyon operasyonlarına katılmıyoruz
07-12-2015 18:33


ABD'li üst düzey yetkililer, daha önce Moskova ile Ankara arasında baÅŸlayan kriz nedeniyle Türkiye’nin Suriye'de düzenlediÄŸi operasyonları Washington'un talebi üzerine durdurduÄŸunu belirtmiÅŸti.

Reuters’a konuÅŸan üst düzey bir Türk yetkili, Türk güçlerinin 24 Kasım’dan beri Suriye’de IŞİD’e yönelik hava operasyonlarına katılmadığını doÄŸruladı. Adı açıklanmayan yetkili, "SavaÅŸ uçaklarımız koalisyon uçuÅŸlarına katılıyor ancak 24 Kasım'dan bu yana Suriye'de IŞİD hedeflerini bombalamadı” dedi.

‘IRAK’TAN ASKER ÇEKMEDÄ°K'

Yetkili ayrıca, Irak BaÅŸbakanı Haydar el Ä°badi’nin dün akÅŸam Türkiye’ye Musul’daki askerlerini çekmesi için 48 saat süre tanımasına karşın, Türkiye’nin henüz askerlerini geri çekmediÄŸini söyledi.

“Irak'taki Türk güçleri hakkında Irak Savunma Bakanlığı ile görüÅŸmeler sürüyor, asker sayısı azaltılabilir” diyen Türk yetkili, “Türk birlikleri Irak'a Sünni Arap ve Türkmen güçlerin eÄŸitim talebinin ardından konuÅŸlandırıldı. Irak merkezi hükümeti Türk birliklerinin yerleÅŸiminden haberdardı” diye konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER