YaÅŸam

Türkiye onu konuşuyordu! İşte herkesten saklanan yılan bebeğin akıbeti

2007 yılında Adana'da doğan, daha sonraki süreçte de çeşitli illerimizde görülen yılan bebek vakaları bir dönem Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Herkesin merak ettiği bebeklerin doğuştan gelen bir hastalıkla doğduğu ve hayata tutunamadıkları iddia edildi.

Türkiye onu konuşuyordu! İşte herkesten saklanan yılan bebeğin akıbeti
29-10-2021 14:04

2000'li yılların ortalarında tüm Türkiye, art arda doÄŸan yılan bebekleri konuÅŸtu. Aralarında 2007 yılında 2 kilo 900 gram ağırlığında doÄŸan kız çocuÄŸu oldu. Adnan KösedaÄŸ (35), üçüncü çocuklarına hamile olan eÅŸi Emine'yi (27), doÄŸum sancıları artınca Adana DoÄŸum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne götürdü.

Adana'da, milyonda bir rastlanan ve "yılan bebek" veya "palyaço bebek" olarak" adlandırılan 2 kilo 900 gram ağırlığındaki bir kız bebek dünyaya geldi. Anne ve babası, kuvözde bakıma alınan bebeÄŸi evlerine götürmek istemiyor. Gülbahçe Mahallesi'nde oturan seyyar satıcı Adnan KösedaÄŸ (35), üçüncü çocuklarına hamile olan eÅŸi Emine'yi (27), doÄŸum sancıları artınca Adana DoÄŸum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne götürdü.

AKRABA EVLİLİĞİ KAYNAKLI

Sezaryenle dünyaya gelen "yılan bebek", kuvöze alınarak ailesine gösterilmedi. DoÄŸumu gerçekleÅŸtiren ve yılan bebeÄŸin ilk kontrolünü yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Kaya, milyonda bir görülen bebeÄŸin durumunun akraba evliliÄŸinden kaynaklandığını belirtti.

"NE KADAR YAŞAYABİLECEĞİ EK TESTLERLE BELLİ OLACAK"

Bazı cilt katmanlarının aşırı çoÄŸalma ve kalınlaÅŸmasıyla geliÅŸen bir hastalık olduÄŸunu vurgulayan Kaya, hastalığın genetik geçiÅŸli olduÄŸu için tedavisi bulunmadığını söyledi. Tedavi altındaki bebeÄŸin sıvı kaybını engellemeye ve enfeksiyondan korumaya çalıştıklarını kaydeden Kaya, "Hastalığın kesin bir tedavisi yok. BebeÄŸin ne kadar yaÅŸayabileceÄŸi bundan sonra yapacağımız ek testlerle belli olacak" diye konuÅŸtu.

BEBEĞİ İSTEMEMİŞLERDİ

Taburcu edilen eÅŸini evlerine götüren Adnan KösedaÄŸ, ilk çocuklarının da aynı ÅŸekilde ve ölü doÄŸduÄŸunu belirterek, iki erkek çocuÄŸunda bir sorun bulunmadığını söyledi. Senet imzalayarak tedavisini devam ettirdikleri bebeklerini evlerine getirmek istemediklerini belirten KösedaÄŸ, "Evde bu çocuÄŸa bakamayız" dedi. Anne Emine KösedaÄŸ ise doÄŸduktan sonra bebeÄŸini görmediÄŸini söyledi.

"BEBEKLER HAYATTA KALAMADI" Ä°DDÄ°ASI

Herkesin merak ettiÄŸi bebeklerle ilgili ortaya atılan iddiası duyanlarda üzüntü yarattı. Buna göre cilt hastalığıyla dünyaya gelen bebekler, bir süre yaÅŸam mücadelesi verdikten sonra hayata tutunamadı. Ayrıca Türkiye uzun bir süredir de yılan bebek vakasına rastlanmadığı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER