YaÅŸam

Türkiye'deki kayıt dışı istihdam yüzde 33'lere düştü

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Serkan Çömen, Türkiye'deki kayıt dışı istihdam oranının yüzde 52'lerden 33'lere düşürüldüğünü ve 2 milyon kişinin kayıt altına alındığını söyledi.

Türkiye'deki kayıt dışı istihdam yüzde 33'lere düştü
15-09-2015 17:56

SGK tarafından yürütülen Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı Ä°stihdamın TeÅŸviki Projesi toplantılarının 13'üncüsü KahramanmaraÅŸ'ta düzenlendi. Toplantıda, SGK Genel SaÄŸlık Sigortası Tescil ve Prim Daire BaÅŸkanı Serkan Çömen tarafından kayıt dışı istihdama iliÅŸkin yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi.

Serkan Çömen, 2008'den bu yana yapılan çalışmalarda 2 milyon kiÅŸinin kayıt altına alındığını söyledi. Kayıt dışı istihdam oranını yüzde 52'lerden yüzde 33'lere düÅŸürüldüÄŸünü belirten Serkan Çömen, ÅŸunları söyledi:

"Kurumumuzda yapılan çalışmalar neticesinde kayıt dışı istihdam oranı yüzde 52'lerden, yüzde 33'lere düÅŸürülmüÅŸ bulunmakta. 2008 yılından itibaren de bu çalışmalar neticesinde 2 milyon kiÅŸiyi kayıt altına aldık. 152 bin iÅŸ yerinin tescilsiz olduÄŸunu tespit ettik ve bu iÅŸletmelerimizi kayıt altına aldık. Kısaca KÄ°TUP projemiz hakkında da bilgi vermek istiyorum. KÄ°TUP, 2 aÅŸamalı bir proje. 1'inci KÄ°TUP projemiz 2010 Eylül ayında baÅŸladı, Haziran 2012 itibariyle baÅŸarılı ÅŸekilde sona erdi. Åžu anda uygulamakta olduÄŸumuz 2'nci proje 15 milyon Euro'luk proje. Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı Ä°stihdamın TeÅŸviki Projesi. Projemiz 3 bileÅŸenden oluÅŸmaktadır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER