Gündem

Türkiye’nin yeni sistemi anısına madeni para bastırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etmesiyle Türkiye yeni sisteme geçmiş oldu. Tarihi anı ölümsüzleştirmek adına özel madeni para basıldı.

Türkiye’nin yeni sistemi anısına madeni para bastırıldı
09-07-2018 23:06

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) gelerek yemin etti. Yemin töreninin ardından Anıtkabir’e geçen ErdoÄŸan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, buradan CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törene katılacak. ErdoÄŸan’ın süvari birliÄŸiyle BeÅŸtepe’ye giriÅŸi sırasında 101 pare top atılışı yapılacak. Ayrıca Hava, Kara ve Deniz Komutanlıklarına baÄŸlı ordu karargahlarında da 101’er pare top atışı gerçekleÅŸtirilecek.
BeÅŸtepe’de görevli birlikte yaklaşık 10 bin kiÅŸinin katılım saÄŸlayacağı törene öÄŸretmen, itfaiye eri, muhtar, esnaf, maden iÅŸçisi, diÅŸ hekimi gibi toplumun deÄŸiÅŸik kesimlerinden vatandaÅŸlar da davet edildi. CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde yapılacak törende misafirlere darphane tarafından özel bastırılan ve arka yüzünde CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nin ve törene iliÅŸkin enstantanelerin bulunduÄŸu 1 liralardan hediye edilecek. Bu özel paraların bir kısmı da tedavüle sokulacak. Ayrıca tören gününe özel pul bastırıldığı da öÄŸrenildi.

(Ä°HA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER