Dünya

Turnuvada başörtüsüz yarışan İranlı sporcu kayıplara karıştı

Rekabi’nin kadın sporcular için başörtüsü kuralını ihlal ettiği için İran’da gözaltına alınmış olabileceği iddia edilirken Tahran bu iddiayı yalanladı.

Turnuvada başörtüsüz yarışan İranlı sporcu kayıplara karıştı
18-10-2022 16:41

Güney Kore'de Asya Tırmanma Yarışmaları'nda baÅŸörtüsüz yarışan Ä°ranlı tırmanışçı Elnaz Rekabi'den habe alınamıyor. Kaynaklar, Rekabi'nin güvenliÄŸine iliÅŸkin endiÅŸeler olduÄŸunu belirtiyor. 

BBC Farsça Servisi, konuyla ilgili bilgi sahibi kaynakların tırmanışçı Elnaz Rekabi’nin pasaportu ve cep telefonuna el konulduÄŸunu düÅŸündüÄŸünü aktardı.

Güney Kore’de Ä°ran takımının kaldığı otel Garden Seoul, takımın pazartesi günü otelden ayrıldığını açıkladı.

BBC Dünya Servisi sunucusu Rana Rahimpour, Twitter’dan paylaÅŸtığı mesajda Rekabi’nin Tahran’a giden bir uçaÄŸa bindirildiÄŸini ve “güvenliÄŸine dair endiÅŸeler olduÄŸunu” söyledi.

Rekabi’nin kadın sporcular için baÅŸörtüsü kuralını ihlal ettiÄŸi için Ä°ran’da gözaltına alınmış olabileceÄŸi iddia edilirken Tahran bu iddiayı yalanladı.

Rekabi, Ä°ran’da “baÅŸörtüsü kurallarına uymadığı için” gözaltına alınıp hayatını kaybeden Mahsa Amini için süren protestolara destek olarak Seul olimpiyatları elemelerinde baÅŸörtüsüz yarışmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER