Siyaset

Tutuklanma kararına CHP'den ilk tepki

Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında tutuklanması sonrasında CHP MYK, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla toplandı. CHP grubu da Meclis'te toplantı yapıyor. Konuyla ilgili adliye önünde açıklamalarda bulunan Engin Altay ise kararın muhalefete yönelik gözdağı olduğunu söyledi.

Tutuklanma kararına CHP'den ilk tepki
14-06-2017 19:41

MİT TIR'larının görüntülerinin yayınlanması davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapse mahkum edildi ve tutuklandı.

Gelişme sonrası CHP'de hareketli dakikalar yaşanıyor. Partide şu sıralar iki olağanüstü toplantı var. 

CHP grubu Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığında TBMM'de toplandı. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da MYK üyelerini toplantıya çağırdı. Parti genel merkezinde Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantı devam ediyor.

Toplantılarda süreçte bundan sonra atılacak adımların ve milletvekilleri tarafından verilecek tepkinin belirlenmesi bekleniyor.

"MUHALEFETE GÖZDAĞI"

Öncesinde ise davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi'nde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklamalarda bulundu.

Altay özetle şunları söyledi:

"Bugün Türkiye'de yargının tefessüh ettiği, yürütme organının kontrolü altına girmesiyle karşı karşıyayız. Bir ülkede yargıçlar diktatörü nasıl hoşnut ederim diye düşünerek karar veriliyorsa böyle adalete, böyle yargıya lanet olsun. Bu muhalefete gözdağıdır. Bu muhalif olan herkese gözdağıdır.

Aynı zamanda bu karar, son yapılan mühürsüz seçimde "hayır" tercihinde bulunan bütün topluma da gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa muhalafet partisine yapılabilecek bir uygulamayla karşı karşıyayız. 

Ama unutulmamalıdır ki, gerek CHP gerek diktatör karşıtları, bu güzelim ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyecektir. Ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağımızdan herkesin emin olmasını istiyorum. Bu dosya Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanmasının ana zeminin oluşturan bir dosyadır.

Gün gelecek milletvekilimizi tutuklama kararı veren bu dosya sebebiyle Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır. Bu haber ilk yapıldığında Erdoğan 'ben onu öyle bırakmam' demişti. Onun dediği bugün gerçek olduğu ama CHP de onun yaptıklarını yanında bırakmayacak.

Bu mahkeme kararını aziz milletimizin vicdanına havale ederken CHP olarak direneceğimizi yargının siyasallaşmasına boyun eğmeyeceğimizi demokrasiyi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı da iletmek istiyorum."

25 YIL HAPİS CEZASI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT TIR'larının durdurulması olayına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapisle cezalandırdı ve tutuklanmasına karar verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER