Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde kupa Villareal'in

Avrupa'nın iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nin finalinde İspanyol ekibi Villareal ile İngiliz devi Manchester United karşı karşıya geldi. 90 dakikası ve uzatma devreleri 1-1 tamamlanan maç penaltı atışlarına gitti. Penaltı atışlarında Manchester United kalecisi David de Gea'nın atışını kaleci Rui kurtarınca şampiyon Villareal oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde kupa Villareal'in
27-05-2021 09:55

Avrupa'nın en prestijli ikinci organizasyonu olarak kabul edilen UEFA Avrupa Ligi'nin finali maçında Villarreal -Manchester United kozlarını paylaştı.

Energa Gdansk Stadı'nda oynanan ve 22:00'da başlayan mücadelenin ilk golünü Villareal adına Moreno 29. dakikada attı. İngiliz devi Manchester United ise yıldız golcüsü Cavani ile 55. dakikada eşitliği yakaladı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti. Fakat uzatma devrelerinden de gol sesi çıkmayınca şampiyonu belirleyecek penaltı atışlarına geçildi. 

Penaltı atışlarında iki ekip de hata yapmazken atış sırası kaleci David de Gea'ya kadar geldi. Fakat De Gea'nın penaltısını Villareal kalecisi Rui kurtarınca şampiyon Villareal oldu. Maç penaltı atışlarıyla beraber 12-11 sona erdi.

MANCHESTER UNİTED - VİLLAREAL: 11-12 (PENALTI ATIŞLARI)

GOL: Moreno 29' (Villareal), Cavani 55' (Manchester United)

İLK 11'LER

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Bailly, Shaw, Pogba, McTominay, Greenwood, Fernandes, Rashford, Cavani

Villarreal: Rulli, Foyth, Albiol, Torres, Pedraza, Parejo, Capoue, Trigueros, Moreno, Bacca, Pino

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER