Bursa

Ukrayna'da mahsur kalan TIR şoförleri Bursa'ya döndü

Ukrayna'daki savaşta, Odessa kentinde mahsur kalan 6 TIR şoförü, 13 günlük zorlu sürecin ardından Bursa'ya döndü. İnegöl'e gelen şoförleri, Kaymakam Eren Arslan sarılarak karşıladı.

Ukrayna'da mahsur kalan TIR şoförleri Bursa'ya döndü
11-03-2022 18:41

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını baÅŸlatmasıyla birlikte Ä°negöllü 6 TIR ÅŸoförü savaşın ortasında mahsur kaldı. Åžoförler, Ä°negöl Åžoförler Odası BaÅŸkanı Bahattin Korkmaz'a ulaÅŸarak yardım istedi. Korkmaz'ın, Kaymakam Eren Arslan ile irtibata geçmesinin ardından, ÅŸoförlerin Ukrayna'dan tahliyesi için çalışma baÅŸlatıldı. 6 TIR ÅŸoförü, 13 günün ardından Bursa'ya döndü.

'KENDÄ° ACIMIZI UNUTTUK'

Kaymakam Eren Arslan'ı ziyaret ederek teÅŸekkür eden ÅŸoförlerden Ä°lker Çavdar zorlu bir süreç geçirdiklerini söyledi. Çavdar "BaÅŸta Kaymakamız Eren Arslan'a daha sonra Åžoförler Odası BaÅŸkanımız Bahattin Korkmaz'a çok teÅŸekkür ederiz. Bizleri bir an olsun yalnız bırakmadılar. Her saat elçiliklerle bizi iletiÅŸim halinde tuttular. Erzakımız bitti erzak geldi, yakıtımız bitti yakıt geldi. Bir ÅŸekilde ülke topraklarına girdik. SavaÅŸ çok kötü. Orada yaÅŸananları görünce kendi acımızı unuttuk. Toplamda 13 günlük bir süreçti. Sürekli seyahat halindeydikö dedi.

'DEVLETÄ°MÄ°ZÄ°N BÜYÜKLÜÄžÜNÜ GÖRDÜK'

Åžoförler kendisine ulaÅŸtığında Kaymakam Eren Arslan ile irtibata geçtiÄŸini söyleyen Ä°negöl Åžoförler Odası BaÅŸkanı Bahattin Korkmaz, "13 gün önce süreç baÅŸladığında direk Kaymakam beyi aradım. ArkadaÅŸlarımızın savaşın ortasında kaldığını, zor bir durumda olduklarını belirttim. Allah göstermesin, bu arkadaÅŸlarımızın bir daha geri dönemeyeceÄŸini söyledim. SaÄŸ olsun sayın Kaymakamımız gerekli yerlerle görüÅŸtü. Bu 13 günlük süreçte devletimizin ne kadar büyük olduÄŸunu gördük. ArkadaÅŸlarımızla sürekli irtibat halindeydik. ArkadaÅŸlarımızın geçtiÄŸi her kapıda, gerekli ilgi alaka gösterildi. Süreç buraya kadar geldi. Tekrar kendilerine geçmiÅŸ olsun diyorum. SavaÅŸ çok kötü. Ä°nÅŸallah bu savaÅŸ son bulur, çocuklar. insanlar ölmez. Allah kimseye böyle acılar göstermesinö diye konuÅŸtu.

'ZAHMETLÄ°DE OLSA YURDA DÖNDÜLER'

Tahliye süreci ile ilgili bilgi veren Arslan ise ÅŸunları kaydetti:

"Öncelikle kardeÅŸlerimize geçmiÅŸ olsun, vatanımıza saÄŸ salim geldiler. Orada bulunan ve sıkıntı yaÅŸayan tüm vatandaÅŸlarımızın da inÅŸallah bir an önce anayurda dönmelerini temenni ediyorum. Bahattin BaÅŸkanımız süreci anlattığında bende direkt DışiÅŸleri Bakanlığımız ve ValiliÄŸimiz ile telefon görüÅŸmelerine baÅŸladım. ArkadaÅŸlarımızla sürekli irtibat halindeydik, sürekli görüÅŸüyorduk. Çok ÅŸükür zorlu ama nihayetinde mutluluk verici sonla ilçemize geldiler. Devletimiz çok güçlü, milletimiz çok güçlü. Sürecimizi başından sonuna kadar DışiÅŸleri Bakanlığımız, oradaki elçiliklerimiz, konsolosluklarımız, kapıdaki görevli arkadaÅŸlarımız takip ediyordu. Zahmetli bile olsa, burunları kanamadan yurda döndüler. Savaşın her türlüsü insanlar için büyük bir ıstırap. Bir an önce orada barışın, kardeÅŸliÄŸin hakim olmasını temenni ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER