Bursa

Uludağ Elektrik ve Yeşim leyleklerin göç yollarını temizledi

Uludağ Elektrik ve Yeşim Grup, sürdürülebilir bir dünya için doğayı korumaya yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Hizmet bölgesinde pek çok alanı çöplerden arındıran ve doğal görünümüne kavuşturan Uludağ Elektrik Çevre Timi, Yeşim Doğa Kulübü ile birlikte leyleklerin göçyolları üzerinde olan Uluabat ve Gölkıyı Mahallesi’nde temizlik çalışması yaptı.

Uludağ Elektrik ve Yeşim leyleklerin göç yollarını temizledi
02-04-2022 16:48

GeçtiÄŸimiz yıl Gölyazı’da baÅŸlatılan temizlik çalışması, bu yıl daha kapsamlı hale getirilerek “LeyleÄŸi Havada Görmek Ä°çin El Ele” sloganıyla, gölün etrafındaki köylere yayıldı. Yapılan iÅŸ birliÄŸi kapsamında ekolojik dengenin korunması için çevre duyarlılığının önemine dikkat çekilirken, leyleklerin yaÅŸamlarını tehdit eden misina, balıkçı aÄŸları, plastik poÅŸet, ambalaj, gıda, kumaÅŸ ve kağıt atıkları, cam atıklar ile pet ÅŸiÅŸe gibi plastik atıklar ve sigara izmaritleri toplanarak örnek teÅŸkil edecek bir çalışmaya imza atıldı.

Amaç, leyleklere daha iyi bir yaÅŸam alanı sunmak ve ekosistem dengesini korumak

DoÄŸaya verilen tahribata dikkat çekmeyi ve çevre temizliÄŸi hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan UludaÄŸ Elektrik Çevre Timi; Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da çevre temizliÄŸine katkı saÄŸlamaya devam ediyor. YeÅŸim Grup’la yapılan iÅŸ birliÄŸi sonrası çapı daha da büyüyen proje kapsamında Uluabat Gölü’nün çevresinin temizlenmesiyle, doÄŸaya bırakılan çöplerin insan ve diÄŸer canlıların hayatını nasıl tehdit ettiÄŸi bir kez daha görülmüÅŸ oldu. Yapılan temizlik çalışmasıyla leyleklere daha iyi bir yaÅŸam alanı sunmak için,yuvalarını oluÅŸtururken toplayabilecekleri tehlikeli materyaller ayıklandı.

GerçekleÅŸtirdiÄŸi çalışmalarla çevre temizliÄŸi konusunda farkındalık yaratmaya devam eden Çevre Timi veDoÄŸa Kulübügönüllüleri, “SaÄŸlıklı bir çevre için her birimizin üzerine düÅŸen sorumluluklar var. Bizler de ‘LeyleÄŸi Havada Görmek Ä°çin El Ele’ sloganıyla çıktığımız bu yolda gönüllü olarak, leyleklerin yuvalarına taşıyabileceÄŸi ve yaÅŸamlarını tehdit eden atıkları topladık. Leylekler gelmeden bu çalışmaların yapılması önem taşıyor, çünkü leylekler çevreden buldukları malzemelerle yuvalarını yapıyor. Leylekler yuvalarına doÄŸal olmayan atıkları götürebiliyor. Misina ve ipler leyleklerin sakat kalmasına ya da ölmesine sebep oluyor. Leyleklerin yaÅŸam alanını iyileÅŸtirmek amacıyla geliÅŸtirdiÄŸimiz projemizi, geçtiÄŸimiz yıl baÅŸlattık. Bu yıl da göç mevsiminde geldikleri bu bölgede daha temiz bir alan sunmak için harekete geçtik” dedi.

GeçtiÄŸimiz yıl Eylül ayında Gölyazı’da baÅŸlatılan çalışma ile birlikte bu yıl Karacabey Belediyesi’nin de desteÄŸiyle Uluabat ve GölkıyıMahallelerineulaşıldı. Bölge muhtarlarına yönelik farkındalık çalışmalarınında yapıldığı “LeyleÄŸi Havada Görmek Ä°çin El Ele” Projesi kapsamında önümüzdeki dönemlerde okulların da sürece dahil edilerek, Avrupa Leylek Köyü EskikaraaÄŸaç’ta da temizlik yapılması vebu alandaki farkındalığın daha geniÅŸ kitlelere yayılması hedefleniyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER